Politică

FOTO - Maghiarii din Cluj votează pentru alegerile din Ungaria

Cetăţenii români de etnie maghiară pot participa la alegerile parlamentare din ţara vecină, la Cluj fiind aşteptate aproximativ 3.500 de persoane.

Înscrierile celor care au primit cetăţenia ungară, pentru scrutinul din 6 aprilie, s-au desfăşurat până la sfârşitul săptămânii.  Reprezentanţii Consulatului  Ungariei din Cluj-Napoca susţin că votul se desfăşoară zilnic, de luni până vineri, între orele 9 şi 19.00.

Potrivit acestora, există persoane care deţin dublă cetăţenie româno-maghiară şi care au cerut să primească buletinul de vot la consulat. Acesta este completat de votanţi la sediul consulatului şi trebuie depus într-un plic într-una din cele două urne special amenajate sau trimis prin poştă.


225.000 de persoane îşi pot exercita acest drept, din care două treimi sunt din România.

În prima zi a alegerilor parlamentare din Ungaria, la Consulatul de la Cluj, la vot nu s-au înghesuit prea multe persoane, până la amiază prezentându-se aproximativ 200 de persoane.


„Pentru mine aceste alegeri înseamnă un ajutor pentru ţara mamă, pentru că dacă acolo este bine, ne este bine şi nouă aici“, a spus A.S., o profesoară în vârstă de 35 de ani, venită la vot.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter