Politică

Blaga: Premierul nu face decât să aplice o decizie a CCR, nicidecum să mărească pensiile

Premierul Ponta nu face altceva decât să pună în aplicare o decizie a CCR în urma căreia a fost declarată neconstituţională OUG 1/2013 privind recalcularea indicilor de pensii şi nicidecum să mărească pensiile la peste 200 de mii de oameni, a declarat luni preşedintele PDL, Vasile Blaga.

„Domnul Ponta, pentru că l-am văzut pe toate televiziunile, şi-a început ziua şi săptămâna cu o mare minciună. Şi anume că domnia sa va mări pensiile. De fapt, dânsul minte cu neruşinare pentru că nu face altceva decât să pună în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale care i-a declarat neconstituţională Ordonanţa de Urgenţă 1 pe 2013, când a greşit recalcularea indicilor de pensii.

Deci, nu face altceva decât să le redea la 200 şi ceva de mii de oameni banii pe care nu i-a dat pentru că a greşit. Asta face dânsul astăzi şi nicidecum nu măreşte pensiile domnul Ponta“, a declarat Blaga, potrivit pesurse.ro.


 El a confirmat totodată că democrat-liberalii vor participa la dezbaterea din Parlament la care va fi prezent prim-ministrul Victor Ponta.

„Evident că da. Mai ales că atragem atenţia atât PNL-ului care a solicitat prezenţa premierului, cât şi premierului că în Parlament sunt deja depuse de către PDL câteva proiecte de lege care urmăresc atât reducerea CAS-ului, cât şi scutirea de impozit a profitului reinvestit în capitalizarea societăţilor.


Sunt mai multe proiecte de lege pe care noi le-am depus, toate urmărind pas cu pas crearea condiţiilor pentru relansarea economiei şi pentru a creşte numărul de locuri de muncă. De altfel, îi vom prezenta domnului Ponta personal toate aceste proiecte de lege care se află în Parlamentul României“, a completat preşedintele PDL.

Vă reamintim, potrivit premierului Victor Ponta, 234.000 de pensionari vor primi mai mulţi bani. De majorare vor beneficia persoanele ieşite la pensie după data de 1 ianuarie 2011.

abonare newsletter