Politică

Primarii lui Băsescu mai încearcă o dată: Operaţiunea EBA la Bruxelles

Un primar PDL din Prahova a strâns asiduu zeci de liste cu susţinători pentru Partidul Mişcarea Populară. Potrivit unor surse din PMP, la europarlamentare va candida Elena Băsescu, cea care în 2009 a candidat independentă, dar pentru care PDL s-a mobilizat intens, fiind stabilit ca în fiecare secţie de votare cel puţin zece pedelişti să voteze în favoarea fiicei preşedintelui.

Potrivit legii, listele de candidaţi trebuie însoţite de cel puţin 200.000 de semnături ale alegătorilor.

Dorian Botoacă este primarul oraşului Comarnic din judeţul Prahova. Oficial, este membru PDL, fiind ales primar din partea acestei formaţiuni. În ultima vreme el a început să lucreze intens pentru partid.


Reporterii Gandul au verificat dacă informaţia este adevărată. „De la primar am aflat că este vorba de realizarea unei liste cu susţinătorii PMP pentru alegerile europarlamentare din acest an”, spun aceştia.

Nu este singurul primar PDL care este dispus să ajute PMP cu liste de susţinători. Ion Manea, primarul localităţii Valea Doftanei: „Eu încă nu le am, dar încercăm să facem. Trebuie să ne ajutaţi cu nişte oameni ca să dăm şi noi drumul la treabă”, spune primarul.


Petre Stan, primar PDL din Cărbuneşti, spune că încă nu s-a apucat de treabă, dar că este dispus să strângă şi el o listă cu simpatizanţi ai PMP.

Primarul PDL din localitatea Lapos, Dumitru Târlea este mult mai entuziasmat. Nu s-a apucat încă de strâns semnături. „Daţi-mi pe mail modelul şi face. Domnul Dragoş mi-a dat acu ceva vreme altceva de facut, cu adeziunile. Dar facem şi lista cu susţinători. Nu e nici o problemă”, a explicat primarul din Lapos.


Anul acesta, potrivit unor surse pe listele PMP pe primele două locuri pentru europarlamentare vor candida Elena Băsescu şi Cristian Preda. În 2009 Elena Băsescu, a candidat independentă, dar a fost susţinută de PDL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter