Politică

Marian-Jean Marinescu, europarlamentarul anului 2014 în Cercetare și Inovare

Vicepreședintele Grupului PPE, europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu, a primit cele mai multe voturi de la deputații europeni, fiind declarat europarlamentarul anului 2014 la categoria Cercetare și Inovare. Premiul a fost acordat în cadrul galei anuale „MEP Awards” organizată de revista The Parliament.

Marian-Jean Marinescu este singurul europarlamentar român nominalizat la premiile de anul acesta. Premiul vine în urma succesului pe care l-a avut raportul său privind sistemele de navigație prin satelit Galileo și EGNOS.

„Având în vedere profesia mea de bază și munca ultimilor opt ani în Parlamentul European, consider cercetarea și inovarea ca fiind extrem de importante pentru viitorul nostru. Dedic acest premiu echipei mele și tuturor colaboratorilor pe acest raport“, a spus europarlamentarul.


În aceeași categorie au mai fost nominalizați Christian Ehler (Grupul PPE, Germania) și Vicky Ford (Grupul ECR, Marea Britanie).

Premiile „MEP Awards” sunt acordate anual membrilor Parlamentului European care s-au remarcat prin activitatea lor într-un anumit domeniu. La concursul de anul acesta au existat 15 categorii. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter