Politică

Participă Emil Boc la mitingul PDL de sâmbătă din Cluj-Napoca?

PDL va organiza sâmbătă un miting în Cluj-Napoca. Fostul președinte al partidului, Emil Boc a declarat că orice manifestare a opoziției este binevenită în condițiile actuale.

Fostul președinte PDL, Emil Boc a declarat că respectă decizia Biroului Permanent al PDL de a organiza un miting la Cluj-Napoca, la sfârșitul săptămânii. Întrebat de jurnaliști, în cadrul unei conferințe de presă, dacă va participa la miting, Emil Boc a declarat că va analiza decizia. Totodată, el a precizat că nu a primit nicio invitație la miting, subliniind că “nu trebuie să îți facă invitații speciale când ești aici la Cluj. Eu nu sunt în condiția niciunui partid, sunt un membru așa mai liber”. Pe de altă parte, a precizat că participarea sa va depinde de invitațiile pe care le-ar putea primi şi a menţionat că el este doar un “mic primar”. “Depinde de invitațiile pe care le primesc. Voi vedea”, a menționat Boc.

Boc: Mă doare că PDL nu apără ceea ce am făcut eu

Fostul premier a afirmat că îl doare faptul că PDL nu apără ceea ce a făcut el, ca şef al Guvernului în perioada 2009-2012, aşa cum apără Fundaţia Mişcarea Populară. “Fundaţia Mişcarea Populară este altceva decât Partidul Mişcarea Populară, este singura formaţiune care astăzi şi-a propus să apere şi să susţină proiectul de reformă a statului pe care l-am susţinut împreună cu preşedintele României. Mă doare că partidul meu nu apără aşa cum apără Fundaţia Mişcarea Populară ceea ce am făcut în perioada 2009-2012, asta mă doare, că partidul pe care eu l-am condus nu apără acele lucrurile grele şi apreciez pe alţii care nu uită aceste lucruri”, a comentat Boc.


Orice manifestare a opoziției este binevenită

Tot în contextul mitingului de sâmbătă, fostul președinte PDL a spus că orice miting şi orice manifestarea a opoziției este binevenită în condițiile în care puterea abuzează în fiecare zi de populație. “Cum să reacţioneze altfel opoziţia la aceste abuzuri financiare pe care le face puterea? Doar atrăgând atenţia puterii, conform regulilor democratice, că nici taxa pe benzină şi motorină nu este necesară, că ea este doar un jaf electoral al PSD-ului pentru a-şi umple puşculiţa de campanie, că în condiţiile în care ai creştere economică nu se justifică mărirea de taxe şi impozite. Aceste lucruri sunt de bun simţ şi trebuie ca ele să fie spuse pentru că altfel guvernanţii cred că tot ce fac este bine”, a subliniat Boc.

Fostul președinte PDL a afirmat că nu se justifică mărirea taxelor și impozitelor când ai creștere economică şi când există deja 35 de taxe. “Au fost deja 35 de taxe, de ce mai trebuie să pună o taxă în plus? Taxa pe benzină și motorină va aduce indirect alte majorări de preț. Cred că este o greşeală majoră a Guvernului Ponta creşterea preţului la carburanţi prin taxa pe care o impune”, a mai spus Boc.


Creşterea preţului la gaz va pune pe butuci cetăţeanul

Fostul premier a lansat un îndemn pentru oprirea liberalizării preţului la gaze. “Oameni normali din această țară, opriți creşterea explozivă a preţului la utilităţi, renegociaţi calendarul de liberalizare a prețurilor la gaze! Altfel, va pune pe butuci cetățeanul și va afecta serios economia. Se vor pierde mii de locuri de muncă, vor fi tot mai mulți datornici care vor ajunge în tribunal să fie evacuați pentru că nu își vor putea plăti facturile la gaze. Este iresponsabilă creșterea la gaze de trei ori pe an”, a conchis Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter