Politică

70 de parlamentari români daţi de OLAF pe mâna DIICOT şi DNA

Oficiului European de Luptă Antifraudă al Uniunii Europene (OLAF) a transmis zilele trecute, către DIICOT şi DNA, o listă cu 70 de parlamentari şi europarlamentari români implicaţi în deturnare de fonduri europene

Giovanni Kessler, directorul general al OLAF a semnat corespondenţa specială trimisă către procurorii români. Instituţia condusă de acesta a trimis către DIICOT şi DNA de dosarele privind implicarea a numai puţin de 70 de politicieni români în deturnarea fondurilor europene.

Arestarea afaceristului Nelu Iordache a fost primul mare succes înregistrat de către procurorii români într-un caz important de deturnare a fondurilor europene. Mai ales că, odată ajuns după gratii, fostul „rege al asfaltului” s-a dovedit extrem de sarguicios în scrierea „memoriilor”, târând deja după el mai multe nume grele în vâltoarea anchetelor anticorupţie. Oficialii de la Bruxelles merg acum pe mâna celor de la DIICOT şi DNA şi în instrumentarea a ceea ce se anunţă cea mai complexă acţiune anticorupţie care a avut loc până acum în România.


În cadrul convorbirilor recente avute cu şeful statului român, directorul OLAF, Giovanni Kessler, a susţinut că structură pe care o conduce este asaltată de sesizări venite din ţara noastră şi că, pur şi simplu, a explodat numărul reclamaţiilor primite la Bruxelles din partea unor agenţi economici privaţi din România cu privire la deturnarea de fonduri europene, operaţiuni ilegale în care ar fi implicaţi şi mulţi parlamentari români.

În această situaţie cei de la OLAF au înaintat dosarele, cu tot cu informaţiile şi probele suplimentare deţinute de ei, către procurori români. Este vorba de mai multe reţele distincte de fraudare, în care se regăsesc şi numele a 70 de parlamentari. Iar din totalul acestor dosare, trei sferturi sunt instrumentate de către DIICOT, condusă de Alina Bica, în timp ce restul speţelor cu un nivel mai înalt de implicare politică le-au revenit oamenilor Laurei Codruta Kovesi, şefa DNA, scrie Enaţional.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter