Politică

Deputat Jobbik: Vona Gabor nu va mai veni în România până la alegerile din Ungaria

Deputatul Jobbik Szavay Istvan a declarat, joi, la Braşov, că preşedintele partidului, Vona Gabor, nu va mai veni în România până la alegerile parlamentare din Ungaria pentru a-şi susţine candidatura, el spunând că Jobbik nu este un partid extremist sau naţionalist, ci susţine naţiunea maghiară.

Szavay Istvan a adăugat, în acest context, că liderii UDMR care fac astfel de declaraţii "nu au interesul naţiunii maghiare, ci interese la guvernare".

Întrebat dacă preşedintele Jobbik, Vona Gabor, va veni în România pentru a-şi susţine candidatura în Parlamentul ungar, Szavay Istvan a spus că acesta nu va veni până în 6 aprilie, dată la care vor avea loc alegerile parlamentare din Ungaria.


Szavay Istvan a precizat că a venit în Transilvania pentru a prezenta maghiarilor cu dublă cetăţenie programul electoral, iar următoarele întâlniri cu cetăţenii vor avea loc la Sfântu Ghoerghe, Baraolt şi Miercurea Ciuc.

"Jobbik a scris istorie şi a făcut un bine celor din Transilvania", a spus el.


El a spus că doreşte ca resursele din partea Guvernului ungar să se majoreze de cinci ori pentru cetăţenii maghiari şi să se creeze locuri de muncă pentru maghiari în societăţi comerciale, unde să se ceară să se vorbească limba maghiară.

Întrebat dacă membrii Jobbik au vreo implicare în evenimentele de la Târgu Mureş, Szavay a spus că simpatizanţii partidului Jobbik nu au nicio legătură cu acţiunile de protest din municipiu.


Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook şi adresat preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Victor Ponta, Vona Gabor îşi exprimă "nedumerirea" faţă de intenţia autorităţilor române de a-i interzice prezenţa pe teritoriul ţării.

Liderul Jobbik afirmă că Traian Băsescu şi Victor Ponta "ori au fost dezinformaţi, ori fac un joc politic antimaghiar", iar dacă au o problemă cu el pe motiv că susţine autonomia, atunci să spună clar şi "să nu îmbrace intenţia lor reală într-o haină aşa de transparentă".

Ultimele Stiri
abonare newsletter