Politică

GUVERNUL PONTA III îşi asumă răspunderea în Parlament pe noul program

Guvernul urmează să îşi angajeze răspunderea, astăzi, asupra programului înaintat Parlamentului, şedinţa Camerelor reunite fiind programată să înceapă la ora 14.00.

Executivul a trimis Parlamentului, săptămâna trecută, programul pe care îşi va asuma răspunderea. Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un program de priorităţi pentru perioada următoare, document care nu reprezintă programul de guvernare din decembrie 2012, dar e inspirat aproape integral din acesta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că liberalii vor decide marţi după asumarea răspunderii Guvernului asupra programului politic dacă depun moţiune de cenzură. "Asta vom discuta împreună cu toţi parlamentarii probabil mîine şi vom discuta şi la Biroul Politic al partidului. (…) Deocamdată noi am avut nişte discuţii de natură organizatorică, pentru că vrem la Biroul Politic să definitivăm şi lista de europarlamentare şi alte măsuri organizatorice. Mîine, după asumare, cu documentul în faţă, o să discutăm", a declarat Antonescu.

Opoziţia vrea sa depună o moţiune de cenzură

PDL a luat decizia să inițieze strângerea de semnături pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta III, a declarat luni prim-vicepreședintele partidului Cătălin Predoiu, la finalul ședinței BPN al formațiunii. "PDL a luat hotărârea să inițieze strângerea de semnături pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta III. O moțiune de cenzură este singurul răspuns rațional și responsabil pe care un partid de opoziție îl poate da atitudinii Guvernului Ponta III de a trimite în Parlament un nou program plin de promisiuni electorale, plin de măsuri lipsite de viziune", a declarat Cătălin Predoiu.


PDL nu are destui parlamentari pentru a demera moţiunea, având nevoie de semnături de la PNL şi PMP. Democrat liberalii argumentează că în programul noului Guvern se remarcă lipsa de priorități, lipsa de viziune, lipsa unui concept care să stea la baza programului.

abonare newsletter