Politică

Stolojan: Documentul trimis Parlamentului de Guvern nu e un program, e o glumă la adresa României

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan criticăprogramul asupra căruia urmează să-şi asume răspunderea Guvernul Ponta III, afirmând că documentul este "o glumă la adresa Parlamentului şi a României", iar cota unică de impozitare ar trebui menţinută încă 10-15 ani.

"Am studiat cu atenţie acest program şi cred că sunt printre puţinii care l-au parcurs. După părerea mea, este o glumă, o glumă la adresa Parlamentului, o glumă la adresa României. Şi să vă spun de ce. Ceea ce domnul Ponta, Guvernul său a transmis mass-media reprezintă pur şi simplu o serie de liste de dorinţe întocmite de către fiecare minister şi care pe urmă din computer au fost puse în ordine alfabetică. Începe cu agricultura, continuă cu armata, după care cu apa, după care cu bugetul, după care cu comunicare, cu cultură. Nici un fel de priorităţi, nici un fel de încercare de sistematizare", afirmă Stolojan, la RFI.

Europarlamentarul PDL se referă şi la subiectul legat de reducerea TVA: "Dar nu-i vorba numai de TVA, acolo se vorbeşte şi de reducere de contribuţii de asigurări sociale, se vorbeşte şi de reducerea generală a cotei de TVA de la 24% la 19% şi aşa mai departe. Foarte multe asemenea lucruri plăcute, dar care toate se încheie dacă condiţiile fiscale-bugetare vor permite. Aceasta este o inovaţie într-un program de guvernare, pentru că la fel putem continua că acest Guvern îşi propune să elimine toate impozitele plătite de populaţie, dacă condiţiile bugetului, dacă condiţiile fiscale o vor permite".


În opinia sa, documentul trimis Parlamentului "nu este un program".

"Un program înseamnă acţiuni concrete, cu termene concrete, încadrate în resursele pe care Guvernul consideră că le previzionează pentru anul 2014-2015", afirmă Stolojan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter