monitorulcj.ro Menu
Politică

PDL nu comentează decizia CC cu privire la situația Guvernului Ponta III

PDL a "luat act de decizia Curţii Constituţionale în ce priveşte sesizarea referitoare la situaţia de ilegalitate a Guvernului Ponta III", o va "respecta, ca întotdeauna" si nu o va comenta, conform unui comunicat al democrat-liberalilor".

Vasile Blaga PDL

PDL aminteşte că "a depus contestaţia la CCR înainte ca premierul Ponta să accepte intrarea în legalitate şi să anunţe că va veni în faţa Parlamentului pentru a îşi angaja răspunderea pe un program de guvernare" şi susţine că prin această acţiune " a obligat din nou la respectarea legii un partid, PSD, care şi-a făcut un program din nerespectarea legii".

Curtea Constituţională a respins, sâmbătă, sesizarea PDL-PMP privind guvernul Ponta III, fiind considerată inadmisibilă.


Curtea Constituţională s-a întrunit sâmbătă, pentru a decide în urma unei sesizări a PDL-PMP, dacă învestirea Guvernului Ponta III a respectat rigorile Legii fundamentale, fiind chemată să răspundă pentru prima dată unei astfel de întrebări în privinţa unei remanieri desfăşurată prin proceduri parlamentare.

Judecătorii Curţii Constituţionale au trebuit să verifice dacă modalitatea în care noul Guvern, Ponta III, a fost învestit în Parlament a respectat Constituţia, cu accent asupra programului de guvernare şi asupra efectelor înlocuirii PNL cu UDMR în Executiv.


În mod formal, PDL-PMP au contestat doar constituţionalitatea hotărârii Parlamentului prin care a fost realizată remanierea guvernamentală.