Politică

DNA urmărește penal 43 de primari din Argeș

Un număr de 43 de edili din judeţul Argeş sunt urmăriţi penal, pentru abuz în serviciu, în dosarul deputatului Mircea Drăghici şi al fostului preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu, în legătură cu atribuirea unor contracte de aproape 3,8 milioane de lei firmei controlate de parlamentar.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Piteşti efectuează urmăriri penale faţă de Drăghici şi Nicolescu, în calitate de suspecţi, se arată într-un comunicat de marţi al DNA.

Constantin Nicolescu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unei formaţiuni politice, este urmărit penal pentru două infracţiuni prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 - folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, dintre care una în formă continuată (14 acte materiale), precizează sursa citată.


Deputatul Mircea Drăghici este urmărit penal sub aspectul complicităţii la infracţiunea prevăzută de art. 13 din Legea nr. 78/2000 - folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată (14 acte materiale).

În acelaşi dosar, potrivit DNA, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un număr de 28 primari şi viceprimari la data faptelor, în calitate de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.


Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2007-2010, ca urmare a influenţei şi a autorităţii exercitate de către Nicolescu, atât în calitate de preşedinte al CJ Argeş, cât şi de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD asupra unor primari, în marea lor majoritate fiind membrii acestui partid, SC European Project Consulting a încheiat contracte de prestări servicii, având ca obiect consultanţă, elaborare strategie locală şi elaborare cereri de finanţare - implementare proiect, cu un număr de 46 consilii locale ale unor oraşe şi comune din judeţul Argeş, Şcoala Specială Valea Mare, Agenţia de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judeţului Argeş (instituţie subordonată Consiliului Judeţean Argeş) şi chiar cu Consiliul Judeţean Argeş.

Procurorii susţin că valoarea totală a celor 105 contractelor de prestări servicii încheiate de SC European Project Consulting cu instituţiile publice şi unităţile administrativ teritoriale anterior menţionate, în perioada 2007-2010 este de circa 3.786.804,5 lei, din care au fost efectuate plăţi în sumă totală de aproximativ 3.140.687,5 lei.


Anchetatorii adaugă faptul că, în contextul încheierii şi derulării în condiţiile frauduloase a contractelor de prestări servicii, Mircea Drăghici Mircea Gheorghe a înfiinţat SC European Project Consulting Management SRL Piteşti, astfel încât el şi o rudă a sa să poată obţine, în mod facil şi necuvenit, cu sprijinul nemijlocit al lui Nicolescu Constantin, foloase materiale, în calitate de asociaţi ai firmei, între cele două societăţi fiind încheiat în acest scop un contract având ca obiect furnizarea consultanţei.

Etichete: urmarie penala DNA
Ultimele Stiri
abonare newsletter