Politică

Aurelia Cristea, propusă ministru delegat pentru Dialog Social, a fost avizată de comisii

Aurelia Cristea a primit, marţi, avizul comisiilor parlamentare pentru a ocupa funcţia de ministru delegat pentru Dialog Social, fiind validată cu 30 de voturi "pentru" şi 16 "împotrivă".

La audierea în comisiile reunite de muncă şi protecţie socială, Aurelia Cristea a spus că are printre priorităţi dezvoltarea dialogului social la nivel local şi creşterea capacităţii de expertiză a membrilor din comisiilor de dialog social, dorind ca aceştia să participe inclusiv la cursuri de comunicare şi de mediatori.

Cristea a adăugat că va continua tot ce s-a întreprins la minister pentru găsirea de soluţii privind modificarea legii dialogului social, spunând că va încerca să identifice aceste soluţii până în septembrie.


Parlamentarii din opoziţie au vrut să ştie dacă ministrul propus pentru Dialog Social va susţine modificarea Codul muncii, Aurelia Cristea spunând că orice modificare trebuie să plece de la propuneri argumentate.

Cristea a mai spus că a apreciat întotdeauna modelul german în ce priveşte dialogul social şi va încerca să îl implementeze în mandatul său.


Senatorul Marin Cotescu, din Comisia de muncă, i-a adresat o serie de întrebări legate de CV-ul acesteia, dorind să ştie de ce a terminat liceul în 1986 şi a început facultatea abia în 1998. Cristea a răspuns că şi-a crescut mai întâi copiii şi apoi şi-a continua studiile.

Cotescu i-a mai cerut să dea cel puţin trei nume din rândul sindicatelor, patronatelor şi a ONG-urilor cu care ar urma să discute, însă Cristea a evitat răspunsul.


Înainte de audierea Aureliei Cotescu, deputatul PNL Cristina Pocora a spus că aceasta nu ar trebui să fie audiată, pentru că ea vine din PSD pentru un post care era deja al acestui partid, iar acum se face doar o remaniere.

"Cred că nu sunteţi printre preferaţii premierului Ponta, pentru că nu ar fi trebuit să fiţi la audiere. Veniţi să ocupaţi un post PSD, dumneavoastră fiind membru PSD, la fel ca în situaţiile domnului Duşa, Pricopie şi Teodorovici", a spus Pocora.


Ea a invocat articolul 85 din Constituţie, precizând că, potrivit acestuia, Aurelia Cristea ar fi trebuit să meargă direct la Cotroceni, fiind vorba doar de o simplă remaniere.

"Nu avem ce să audiem, pentru că este o simplă remaniere pe care o face premierul", a spus Pocora.


Propunerea Cristinei Pocora a fost supusă la vot, fiind respinsă cu 26 de voturi "împotrivă", şase "pentru" şi cinci abţineri.

Aurelia Cristea, propusă pentru funcţia de ministru delegat pentru Dialog Social, este deputat PSD la primul mandat şi a fost timp de patru ani (2006-2010) membru al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Aurelia Cristea este din 2010 membru al Consiliului Naţional al PSD şi vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter