Politică

Liderul UDMR Cluj, Mate Andras: Uniunea nu a avut niciodată solicitări excesive

Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras, afirmă, referitor la declaraţiile făcute, duminică, de preşedintele Traian Băsescu, că Uniunea nu a avut niciodată solicitări excesive, cerând doar acele lucruri care "sunt normale într-o Europă unită şi care se regăsesc şi în legislaţia UE".

Mate Andras a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, ca reacţie la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, conform cărora UDMR are, uneori, solicitări excesive, că, dacă Uniunea a fost corectă cu şeful statului şi PDL când au fost împreună la guvernare, aşa va fi şi acum.

"UDMR nu a avut niciodată solicitări excesive, solicităm doar acele lucruri care sunt normale într-o Europă unită şi care se regăsesc şi în legislaţia UE, cum ar fi alte autonomii. Nu am solicitat lucruri care nu pot fi rezolvate şi cred că am colaborat foarte bine cu preşedintele Băsescu şi PDL atunci când am fost împreună la guvernare. Dacă atunci UDMR a fost corectă, cred că va corectă şi acum, aşa cum a fost întotdeauna. Să nu uităm şi de faptul că România a ratificat Carta Europeană a limbilor minoritare sau regionale care, conform Constituţiei, face parte din legislaţia internă, şi trebuie doar aplicată", a spus Mate.


Vineri, la Târgu Mureş, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, după reuniunea Consiliului Consultativ al UDMR, că "există loc de negocieri pentru toate problemele sensibile", arătând că "pachetul" cu care UDMR se va prezenta la negocierile pentru intrarea la guvernare cuprinde trei teme: drepturile minorităţilor, probleme socio-economice şi dezvoltarea infrastructurii.

Întrebat dacă între "problemele sensibile" sunt şi subiecte precum prefecţi UDMR în Mureş, Covasna, Harghita şi respectiv Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, Kelemen Hunor a răspuns afirmativ.


Potrivit acestuia, prefecţii "sigur intră în negocieri", iar la UMF Târgu Mureş lucrurile "au intrat într-o direcţie ce poate fi exploatată".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, în emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV, că UDMR are uneori "solicitări excesive", iar negocierile pentru formarea noului guvern vor trebui reflectate "complet" în programul de guvernare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter