monitorulcj.ro Menu
Politică

Băsescu: Iohannis poate câştiga Preşedinţia şi dacă ar candida independent

Klaus Iohannis

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată la ProTv, că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, ar avea şanse să câştige alegerile prezidenţiale chiar şi în situaţia în care ar candida independent, precizând că personal l-ar vota.

Băsescu a fost întrebat dacă în cursa pentru prezidenţiale un candidat de succes nu poate fi un "outsider", cum ar fi Klaus Iohannis.

"Iohannis poate fi (...) Văd o rocadă distrugătoare care îi va trimite la coşul de gunoi şi pe Crin Antonescu şi pe Victor Ponta apariţia lui Iohannis. Dacă ar candida şi independent, între Ponta, Antonescu şi Iohannis, eu l-aş vota pe Iohannis fără să mă întreb", a replicat şeful statului, afirmându-şi convingerea că la fel ar gândi foarte mulţi români.


"Eu cred că Iohannis astăzi poate câştiga alegerile pentru Preşedinţia României şi candidând ca independent", a mai spus Băsescu.

El a menţionat că nu este vorba de o încredere a sa în Iohannis, ci este o apreciere legată de modul în care "se proiectează oamenii ca imagine".


"A fost un moment în care nu am vrut să-i dau Guvernul lui Iohannis, momentul în care s-a dus şi-l unsese Voiculescu de la Grivco. Sper că între timp a înţeles ce înseamnă să fii în tandem sau să fii creaţia politică a lui Voiculescu, pentru că acum văd că s-a reorientat. Atunci mi s-a părut un gest abominabil pe care l-a făcut Iohannis să se ducă la Grivco să-l ungă prim-ministru Voiculescu", a mai afirmat Băsescu.

Preşedintele a fost întrebat dacă l-a "reevaluat" pe Iohannis.


"Nu, s-a reevaluat el. Şi-a reevaluat modul de a evolua în politică", a mai precizat şeful statului.