Politică

CRU a dat mandat Consiliului Permanent al UDMR să poarte tratative cu PSD privind intrarea la guvernare

Consiliul Permanent al UDMR a primit împuternicire, sâmbătă, la Târgu Mureș, pentru a purta negocieri cu PSD privind eventuala intrare la guvernare. De asemenea, Consiliul Reprezentanților Unionali a votat lista definitivă a UDMR pentru europarlamentare, care conține 32 de nume.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Uniunea a răspuns pozitiv invitaţiei premierului Victor Ponta de a discuta intrarea la guvernare şi că reprezentanţii formaţiunii au pregătit un document în vederea încheierii unui acord politic cu un conţinut vizând completarea programului de guvernare.

Documentul întocmit de UDMR are trei capitole, primul privind drepturile minorităţilor naţionale şi toată problematica minorităţii maghiare, al doilea vizând probleme de ordin economico-social şi al treilea dezvoltarea regională a infrastructurii şi tot ce înseamnă investiţii.

Kelemen Hunor a explicat nu poate preciza funcțiile și ministerele pe care le va avea UDMR, spunând că acestea vor fi stabilite după ce se va ajunge la un acord politic.

Kelemen a mai spus că toate cele trei variante, de a rămâne în opoziţie, de a susţine Guvernul din Parlament sau de a intra la guvernare, rămân în continuare deschise.

abonare newsletter