Politică

Băsescu: Guvernul României are 9 ministere din 17 ocupate de interimari, ceea ce arată un Guvern instabil

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, 26 februarie 2014, în cadrul unei conferințe de presă că în acest moment Guvernul României are 9 ministere din 17 ocupate de interimari, ceea ce arată un Guvern instabil.

Traian Băsescu s-a arătat deschis să semneze decretele de numire a celor 7 miniștrii interimari noi însă a ținut să precizeze că, în noua formulă Guvernul transmite instabilitate.

”Am fost de acord să semnez decretele de numire a celor şapte miniştri interimari. În acest moment Guvernul României are 9 ministere din 17 ocupate de interimari, ceea ce arată un Guvern instabil. Am speranţa că planificarea premierului se va întâmpla pentru ca România să aibă un Guvern legitim şi o majoritate parlamentară consolidată”, a declart președintele României.


Emil Boc, lăudat de Traian Băsescu

Acesta s-a arătat deranjat de faptul că cei doi lideri ai USL „au simţit nevoia să facă un joc cu cine comunică cu preşedintele” punându-și totodată întrebarea  ”ce s-ar fi întâmplat dacă în timpul crizei din 2011 la Guvern ar fi fost astfel de oameni şi nu Emil Boc”


”Este ceva ce mă deranjează, aceea că cei doi lideri sunt atât de mărunţi încât au simţit nevoia să facă un joc cu cine comunică cu preşedintele. Pasiunea de a pune criza pe seama intervenţiilor mele între cei doi lideri lipsiţi de responsabilitate pentru ţară este greşită şi mincinoasă. În perioada asta de când se chinuie să arate cine e vinovat de ruperea USL mă întrebam ce s-ar fi întâmplat dacă în timpul crizei din 2011 la Guvern ar fi fost astfel de oameni şi nu Emil Boc”, a mai afirmat Traian Băsescu

Premierul Victor Ponta a discutat la Palatul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu despre lista miniştrilor interimari care îi vor înlocui pe miniştrii liberali demisionari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter