monitorulcj.ro Menu
Politică

Luni se decide soarta guvernului

După aproape două săptămâni de criză în USL, luni se decide, în sfârşit, soarta guvernului şi implicit a Uniunii.

O mulţime de declaraţii au fost făcute şi în acest week-end, după aproape două săptămâni de criză accentuată în USL. Liderul PNL, Crin Antonescu a lansat câteva atacuri foarte dure la adresa premierului Victor Ponta, venind totodată, cu noi ultimatumuri. Astfel, acesta a afirmat duminică dimineață, că premierul Victor Ponta „prelungește jenant criza“ din USL: „Dacă luni nu se ia o decizie în ceea ce privește situația USL-ului, vom pune noi capăt. Ponta prelungește jenant criza din USL. Victor Ponta și PSD au decis ruperea USL. Dacă luni nu vor fi acceptate numirile, toți miniștri liberali vor demisiona”, a anunțat el.

Antonescu nu se teme de Ponta

Totodată, Crin Antonescu a susţinut că PSD vrea candidat propriu la alegerile prezidențiale. „Au fost luate decizii importante de care nu am fost anunțat. Nu mai am încredere în Victor Ponta”, a subliniat liderul PNL. Preşedintele liberalilor a explicat că PSD va rupe USL tocmai pentru a-şi putea lansa propriul candidat la Preşedinţie, însă dacă acesta va fi Victor Ponta, el nu se va teme să se lupte cu premierul. Mai mult, Antonescu crede că-l va putea învinge. Prezent în emisiunea „După 20 de ani", difuzată duminică, de Pro Tv, liderul PNL i-a transmis liderului PSD că mai devreme sau mai târziu Klaus Iohannis va ajunge nu vicepremier, ci chiar premier, iar Victor Ponta va mai sta la putere până la toamnă.


PNL Cluj: Cerem ce ni se cuvine!

De la Cluj, liderul PNL Horea Uioreanu, susţine că liberalii nu fac decât să ceară ceea ce li se cuvine. „Pretenţiile noastre sunt publice, cunoscute. Luni sau marţi aflăm soarta guvernului, vom avea o şedinţă marţi. Nu este vorba de faptul că cineva trebuie să cedeze, ci să primim ce ni se cuvine, conform regulilor stabilite încă de la început“, a explicat Horea Uioreanu, preşedintele PNL Cluj.