Politică

Preşedintele PNL: Dacă USL se rupe, cel mai corect ar fi să fie organizate alegeri anticipate

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, dacă USL se rupe, premierul Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia şi ar fi corect să fie organizate alegeri anticipate, deşi nu ar fi recomandate acum.

"Corect, faţă de alegători, faţă de principiile democratice, ca dacă Guvernul nostru nu mai merge înainte, şi nu mai merge pentru că domnul Ponta nu suportă să fie domnul Iohannis ministru acolo unde vrem noi, nu acolo unde vrea domnia sa, atunci domnul Ponta ar trebui să demisioneze şi, după aceea, cu cel mai mare partid în spate, cu această posibilă majoritate de care vorbim, să solicite un nou mandat, ca să nu vorbim de alegeri anticipate, care ar fi cele mai corecte, dar care poate nu sunt de recomandat într-un context destul de agitat internaţional", a spus Antonescu, în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de Pro TV.

Întrebat dacă, în condiţiile în care PNL se retrage din guvern, atunci Guvernul condus de Victor Ponta ar fi ilegitim, liderul PNL a răspuns afirmativ.


Chestonat dacă va cere demisia premierului Victor Ponta, Antonescu a spus că ar fi de preferat ca Victor Ponta să îşi dea singur demisia şi să nu mai fie cazul ca PNL să ceară acest lucru.

Ultimele Stiri
abonare newsletter