Politică

Tinerii democrat liberali clujeni se solidarizează cu protestatarii din Ucraina

Tineretul Democrat Liberal din Cluj-Napoca îi invită pe clujeni mâine, vineri, 20 februarie, ora 12, în faţa Monumentului Memorandiştilor de pe Bulevardul Eroilor Cluj-Napoca, la un miting de susţinere a protestatarilor din Ucraina şi de comemorare a victimelor care şi-au dat viaţa pentru apărarea valorilor europene.

„Considerăm că este de datoria noastră să luăm poziţie vizavi de problemele din alte colţuri ale Europei, aşa cum este firesc ca ceilalţi europeni să se exprime vizavi de problemele curente din România. Fiind o comunitate a destinului, suntem afectaţi de evenimentele din Europa, în aceeaşi măsură în care tot ce se întamplă în România îi afectează pe ceilalţi europeni“, a declarat Ovidiu Câmpean, preşedintele TDL Cluj-Napoca.

Prin această acţiune, TDL Cluj-Napoca îşi arată solidaritatea faţă de poporul Ucrainean, care luptă zilnic cu preţul pierderii de vieţi omeneşti, pentru apropierea de Uniunea Europeană şi pentru adoptarea valorilor pe care aceasta le reprezintă.


Ca organizaţie afiliată a structurilor politice de centru-dreapta de tineret din Europa precum YEPP, EDS şi DEMYC, şi TDL Cluj-Napoca atrage atenţia asupra riscului de instabilitate din regiune. Considerăm că singura opţiune viabilă în acest moment este dialogul democratic şi nu violenţa.
 

abonare newsletter