monitorulcj.ro Menu
Politică

Liderul Partidei Romilor îi cheamă pe Ponta şi Antonescu la Cluj să-i împace staborul ţigănesc

Coordonatorul regional al Partidei Romilor Pro Europa, Aurel Pascu, propune liderilor PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, să vină în faţa staborului ţigănesc dacă nu se înţeleg, pentru a fi împăcaţi, promiţând că se va găsi, astfel, o formulă de guvernare.

Coordonatorul regional al Partidei Romilor Pro Europa, Aurel Pascu, a declarat, joi, la Cluj, că dacă liderii USL ar veni în faţa staborului ţigănesc, criza politică din România s-ar încheia în două ore.

"Văd că domnii Victor Ponta şi Crin Antonescu nu se înţeleg. Să vină cei doi în faţa staborului nostru ţigănesc, o să îi împăcăm noi, găsim noi formula de guvernare. Să vină să apeleze la noi, nu le pretindem nicio taxă, cerem şi noi doar un Minister al Romilor. Ideea mi-a venit după ce am văzut în ultimele săptămâni cearta dintre cei doi politicieni, această ţigănie dintre ei, şi de aceea le propun să vină în faţa noastră. Poate spiritul din staborul ţigănesc, care este un for de pace al romilor, modul cum se desfăşoară, le-ar da sentimentul de împăcare. Noi suntem operativi, în două ore s-ar încheia staborul, dar şi criza politică. Îi chemăm la stabor ca să nu se rupă USL", a spus Pascu, potrivit Mediafax.


Aurel Pascu a participat, joi, la o dezbatere care a aniversat 158 de ani de la dezrobirea romilor, în care acesta a atras atenţia că membrii etniei trăiesc acum "sub o robie modernă”, constituind o masă de manevră în special în campaniile electorale.