Politică

Azi în Parlament - Dezbatere publică privind legea economiei sociale

Mai mulţi senatori, membri ai Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială printre care şi social democratul clujean, Alexandru Cordoş, au organizat în Parlament o dezbatere privind reglementarea economiei sociale.

Obiectivul acestei întâlniri a fost dezbaterea amendamentelor depuse de  Institutul de Economie Socială, Rețeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserție prin Activitate Economică, Fundația Alături de voi România, Uniunea Națională a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaților din România și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

"Organizarea acestei dezbateri publice presupune implicarea activă a ong-urilor, patronatelor și sindicatelor la procesul legislativ. Propunerea legislativă reglementează economia socială, acordând prioritate individului și obiectelor sociale față de creșterea profitului.  Deţine un rol important în stimularea economiei, scăderea ratei șomajului prin crearea de noi locuri de muncă, ajutând la dezvoltarea serviciilor sociale prin accesarea finanţării de la Fondul Social European", a declarat senatorul Alexandru Cordoș.


Proiectul de lege privind economia socială (L.14/2014) se află în dezbatere în Senatul României și reglementează domeniul economiei sociale, cadrul de organizare și funcționare a întreprinderilor care desfășoară activități în acest sector și prezintă facilitățile oferite de autoritățile administrației publice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter