Politică

Ponta: Eu am ales deja, vreau USL. NU DEMISIONEZ dacă PNL se retrage

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta afirmă că el a acceptat deja să facă "mai mulţi paşi înapoi" pentru păstrarea USL. Ponta a declarat că a discutat la telefon cu preşedintele Traian Băsescu şi că acesta i-a transmis că aşteaptă "stabilitate", şi a precizat că nu va demisiona din postul de prim-ministru dacă liberalii se retrag de la guvernare.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta afirmă că el a acceptat deja să facă "mai mulţi paşi înapoi" pentru păstrarea USL, precum renunţarea la ideea ca PC să deţină un post de vicepremier, şi că va forma un alt guvern doar dacă Antonescu îşi retrage miniştrii.

Ponta a mai spus că a discutat la telefon cu preşedintele Traian Băsescu şi că acesta i-a transmis că aşteaptă "stabilitate", fapt cu care şi el este de acord, şi a precizat că nu va demisiona din postul de prim-ministru dacă liberalii se retrag de la guvernare, informează Mediafax.


Preşedintele PSD, a declarat că intenţionează, în cazul în care PNL se retrage de la guvernare, să numească pe posturile astfel vacantate miniştri interimari dintre actualii membri ai Cabinetului şi să aştepte cele maximum 45 de zile ca liberalii să revină, eventual, în Guvern.

El a răspuns astfel întrebat, la România TV, cum va proceda dacă preşedintele PNL, Crin Antonescu, îşi retrage miniştrii din Guvern la începutul săptămânii viitoare.


"Voi numi, conform Constituţiei, miniştri interimari dintre actualii membri ai Guvernului şi voi aştepta limita maximă de 45 zile pentru ca liberalii să revină în Guvern cu toţi miniştrii şi toate funcţiile pe care le au", a spus Ponta, conform sursei citate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter