Politică

Cine a văzut adeziunea lui Gurzău la Mişcarea Populară?

Primirea lui Adrian Gurzău în PMP este în continuare incertă, la aproape o lună după ce acesta a anunţat că pleacă din PDL şi se înscrie în noul partid.

Nici până acum nu se ştie dacă deputatul Adrian Gurzău este oficial membru al PMP sau nu, pentru că potrivit unor surse din Mişcarea Populară, cel puţin la Cluj, nu există o adeziune. Aceasta deşi la sfârşitul lunii ianuarie, Gurzău anunţa cu surle şi trâmbiţe că se alătură echipei lui Udrea şi Băsescu în proiectul Mişcarea Populară. Decizia sa a venit la scurt timp după de democrat liberalii l-au suspendat din partid, din cauza gafei din „marţea neagră“, când acesta a votat din greşeală, cot la cot cu USL.

„Urecheat“ de populari

Primirea lui Adrian Gurzău în rândurile Mişcării Populare a fost de la început una „cu cântec“. Adrian Papahagi, care ieri a anunţat că se retrage din PMP, declara recent că partidul va analiza atent la nivelul Biroului Judeţean intrarea lui Gurzău în PMP şi că va cere explicaţii din nou. De altfel, popularii l-au „taxat“ pe Gurzău încă din luna decembrie a anului trecut, după „marţea neagră“, când acesta a votat pentru superimunitate asemenea celor din USL.


În luna decembrie a anului trecut, toți deputații clujeni – atât cei de la putere cât și cei din opoziție - și-au votat „superimunitatea“. Adrian Papahagi i-a cerut atunci explicaţii lui Gurzău şi a subliniat că prin acest gest, „deputații și-au votat o superimunitate care să-i ajute să practice sportul preferat – traficul de influență”.

Între timp însă, Adrian Papahagi a decis să se retragă din politică şi să facă parte doar din Fundaţia Mişcarea Populară. Potrivit aceloraşi surse, mai mulţi membri ai Mişcării Populare ar putea să repete gestul acestuia.

Etichete: pmp adrian gurzau
Ultimele Stiri
abonare newsletter