Politică

Ponta: USD susține ideea ca STS să treacă sub control parlamentar

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Uniunea Social Democrată susține ideea deputatului Varujan Pambuccian ca Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) să treacă sub control parlamentar.

"Am avut o discuție la inițiativa liderului de grup, domnul Pambuccian, într-un domeniu pe care îl cunoaște foarte bine și în care poate da sfaturi bune, și anume cel al telecomunicațiilor. Domnul Pambuccian mi-a propus în numele grupului ca la proiectul de lege privind STS să încercăm să găsim în Parlament o formulă chiar mai bună decât cea propusă de Guvern, și anume serviciul 112 care peste tot în Europa este la Ministerul de Interne să treacă la Ministerul de Interne, iar STS să fie sub control parlamentar. Din punctul de vedere al Uniunii Social Democrate, pentru că știam de acest proiect și l-am discutat astăzi și cu ceilalți colegi, cred că o idee chiar mai bună decât a Guvernului și împreună, în Parlament, vom încerca să mergem pe această formulă", a spus Ponta la finalul unei întâlniri cu grupul parlamentar al reprezentanților minorităților naționale, potrivit Agerpres.

El a precizat că îi va consulta și pe liberali, dar și pe reprezentanții celorlalte grupuri parlamentare în legătură cu această propunere, astfel încât soluția să fie una europeană și cât mai puțin disputată politic.


"Legat de 112 este o soluție absolut europeană (...), iar legat de un serviciu ca STS, la fel ca SRI, la fel ca SIE, sub control parlamentar în mod sigur e modul de organizare care să asigure cât mai multă imparțialitate și transparență. (...) Domnul Pambuccian mi-a spus că va lucra împreună cu ceilalți parlamentari de profil la amendamente la proiectul de lege al Guvernului și am spus că grupurile noastre parlamentare susțin o modificare a proiectului în acest sens", a adăugat Ponta.

Etichete: usd sts victor ponta
abonare newsletter