Politică

Adrian Papahagi se RETRAGE din viața politică, însă rămâne membru al Fundației MP Cluj

Vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară, Adrian Papahagi și-a anunțat luni, 17 februarie 2014, pe pagina de Facebook, retragerea din viața politică, ”din rațiuni personale”. Acesta a ținut însă să precizeze că va rămâne membru al Fundației Mișcarea Populară (FMP) Cluj.

”Din ratiuni personale, care nu ma implica decat pe mine, am decis sa ma retrag din viata politica. Voi continua sa lupt, ca intelectual, pentru valorile in care cred si pentru asanarea spatiului public romanesc. Voi acorda mereu sprijin si incredere Partidului Miscarea Populara, al carui fondator sunt, si Presedintelui Traian Basescu. Voi fi alaturi de ei ca orator si sustinator, atunci cand mi-o vor cere, asa cum s-a intamplat din vara lui 2012 incoace. In perioada urmatoare imi voi dedica toata pasiunea si energia familiei si universitatii, si voi refuza orice aparitie publica”, a scris Adrian Papahagi pe pagina sa de Facebook.

Papahagi rămâne membru al Fundației Mișcarea Populară Cluj

Potirivit unor surse apropiate politicianului, acesta a ținut să precizeze că, deși se va retrage din activitatea politică acesa va rămâne membru al Fundației Mișcarea Populară Cluj și își va sprijini în continuare colegii pentru că, din punctual său de vedere ” PMP va avea cea mai bună listă la alegerile europene”.


”Rămân membru al Fundaţiei Mişcarea Populară Cluj,  alături de Emil Boc şi alţi colegi. Nu mă dezic nicio clipă de proiectul iniţial. Voi continua să îmi sprijin colegii, în care cred. Eugen Tomac este cel mai tânăr, cinstit şi patriot şef de partid din România. Cu Teodor Baconschi, Cristi Preda, Daniel Funeriu şi Toader Paleologu în frunte, PMP va avea cea mai bună listă la alegerile europene. Rămân angaja  alături de ei, ca intelectual”, a precizat Adrian Papahagi.

Duminică seara, acesta îşi prezenta poziţia tot pe reţeaua de socializare.


„Am transmis sâmbătă colegilor din comisia de integritate şi arbitraj argumentele mele împotriva primirii dlui Marin Anton în PMP. După verificări şi o lungă şedinţă, la care am participat duminică seara, comisia a stabilit că nu există niciun motiv statutar de respingere a adeziunii domnului Anton la PMP, organizaţia Giurgiu.

Îmi menţin părerea că nu ne aduce niciun beneficiu primirea unui politician care a trecut de la PDL la PNL cu 3 zile înainte de căderea guvernului Ungureanu şi a avut recent o iniţiativă parlamentară de închidere a supermagazinelor în week-end. Indiferent de rezerva mea personală, am decis să respect decizia unanimă a comisiei", a explicat Adrian Papahagi pe Facebook.


Deputatul PNL Marin Anton intrat în atenţia opiniei publice săptămâna trecută, după ce a iniţiat un proiect de lege care prevede ca supermarketurile să fie închise în weekend, începând de sâmbătă de la prânz până luni dimineaţa.

abonare newsletter