monitorulcj.ro Menu
Politică

Stroe, întrebat dacă PNL ar trebui să rămână la guvernare: Da, e obligatoriu

sursa foto: realitatea.net

Deputatul Radu Stroe a declarat, duminică, la sosirea la sediul PNL pentru şedinţa informală a conducerii partidului, întrebat dacă PNL ar trebui să rămână la guvernare, că acest lucru "este obligatoriu".

El a fost solicitat să precizeze ce se discută la reuniunea PNL. "Sper că menţinerea USL, rămânerea la guvernare, poate şi despre alegerile europarlamentare pe liste comune şi prezidenţiale, pentru că toate trebuie discutate la pachet", a spus el.

Stroe a susţinut că liderii şi aleşii PNL vor rămânerea la guvernare.


Întrebat dacă PNL ar trebui să rămână la guvernare, el a răspuns: "Da, e obligatoriu".

Referitor la alegerile europarlamentare, Radu Stroe a menţionat că, din punctul său de vedere, este o opţiune valabilă să se meargă pe liste comune cu PSD. El a spus că le va cere colegilor să ia în calcul şi să voteze această variantă.


La rândul său, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă PNL rămâne la guvernare, a spus: "Cred că mi-am exprimat foarte clar punctul de vedere. PNL trebuie să-şi păstreze toate funcţiile".

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a arătat că îşi doreşte ca PNL să rămână la guvernare, dar protocolul USL trebuie respectat.


"Eu îmi doresc să rămânem la guvernare, dar cred că trebuie să ne aducem aminte că am semnat un prortocol şi că acel protocol trebuie respectat", a spus Robu. El a menţionat că protocul are la bază paritatea PNL - PSD şi a arătat că trebuie respectată structura iniţială a Guvernului.

Liderii PNL s-au reunit, duminică seară, într-o şedinţă informală, pentru a discuta pe tema mandatului de negociere într-o nouă reuniune a USL, care ar putea avea loc luni, dar şi legat de strategia parlamentară a liberalilor pentru săptămâna care începe, după cum au declarat, pentru Mediafax, surse din PNL.