Politică

Băsescu, despre Blaga: 21 de ani cât am lucrat împreună nu se şterg din cauza opiniilor politice

Preşedintele Traian Băsescu a spus, duminică, după înmormântarea tatălui liderului PDL, Vasile Blaga, că a mers la Petrileni pentru că aşa i s-a părut "frumos", iar 21 de ani cât a lucrat împreună cu preşedintele democrat-liberal nu se pot şterge din cauza opiniilor politice diferite.

Preşedintele Traian Băsescu a spus că a mers la Petrileni, judeţul Bihor, unde a avut loc înmormântarea tatălui liderului PDL,Vasile Blaga, pentru că aşa i s-a părut "frumos" şi pentru că şi acesta a fost la înmormântarea mamei sale.

"Aşa e frumos, şi el a venit când au murit părinţii mei, şi când a murit mama, şi când a murit tata. Ne ducem unii la alţii, că a;a-i viaţa, chiar dacă avem păreri politice puţin diferite, 21 de ani cât am lucrat împreună nu se şterg doar pentru că ai o părere diferită în politică. În orice caz, a fost impresionantă slujba, emoţionantă", a spus Băsescu, citat de Mediafax.


Totodată, Vasile Blaga a declarat că Traian Băsescu a prezentat condoleanţe întregii familii aflate în locuinţa părinţilor săi.

"Apoi, a venit la mine, mi-a strâns mână şi mi-a transmis condoleanţe, afirmând "Dumnezeu să-l ierte!". Apoi a zis "Vasile, e neschimbat, e ca atunci când l-am cunoscut (referindu-se la Antim Blaga). Am mai vorbit şi apoi a mers lângă mama şi s-a ocupat de mama", a declarat Vasile Blaga.


Înmormântarea tatălui lui Vasile Blaga s-a încheiat, mulţi participanţi mergând la pomana care are loc în sala de sport din Petrileni.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, duminică la prânz, la Petrileni, judeţul Bihor, fiind aşteptat la aeroportul din Oradea de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Cei doi au mers la Petrileni, în casa părinţilor lui Vasile Blaga, unde au asistat la slujba religioasă, apoi au plecat.


Antim Blaga a murit, joi seară, la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Oradea.

Acesta locuia în satul natal al lui Vasile Blaga, Petrileni, din judeţul Bihor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter