monitorulcj.ro Menu
Politică

Noua Dreaptă Cluj organizează un nou marş memorial Avram Iancu: românii încă sunt discriminaţi în propria ţară

Noua Dreaptă Cluj va organiza, sâmbătă, 15 martie, a VI-a ediție a Marșului Memorial Avram Iancu. Evenimentul va fi un omagiu adus liderului revoluției române din Transilvania de la 1848-1849. Tot cu această ocazia se vor sărbători 165 de ani de la victoria revoluției române în Ardeal.

susar foto: turburluimihai.blogspot.com

"Manifestarea va atrage atenția și asupra pericolului reprezentat de materializarea extremismului maghiar în România și asupra stiuației românilor discriminați în propria țară. La 142 de ani de la moartea lui Avram Iancu, idealurile celor ce au luptat pentru un Ardeal românesc și liber sunt duse mai departe de către tinerii naționaliști români", spun organizatorii.

Marșul se va desfășura pe traseul Piața Mihai Viteazul - Str. Regele Ferdinand - Piața Unirii - Bd. Eroilor - Piața Avram Iancu (unde vor fi rostite discursuri de liderii organizației) și va începe de la ora 12:00. Punctul de întâlnire pentru plecarea participanților este platoul din fața statuii lui Mihai Vitezul. Potrivit unui comunicat de presă, la marș sunt invitați toți clujenii, precum și toți românii.