Politică

Klaus Iohannis a acceptat propunerea PNL de a fi ministru de Interne şi vicepremier

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a acceptat, vineri, nominalizarea sa ca vicepremier şi ministru de Interne, au declarat surse din conducerea PNL.

Klaus Iohannis ar putea părăsi Primăria Sibiu, dacă Delegația Permanentă a PNL va aproba decizia luată deja în ședința Biroului Politic Național.

"Am acceptat să fiu nominalizat pentru Ministerul de Interne și pentru funcția de vicepremier. Urmează votul în cadrul Delegației Permanente a PNL", a confirmat Iohannis.


Surse liberale au declarat, pentru agențiile Agerpres și Mediafax, că în cadrul întâlnirii de astăzi a BPN lui Iohannis i s-a propus să preia portofoliul Internelor și funcția de vicepremier, din care să coordoneze activitatea celorlalți miniștri liberali. Acesta a acceptat propunerea, care astăzi trebuie să fie validată și de Delegația Permanentă. Până acum, vicepremierul liberal deţinea şi portofoliul Finanţelor, însă acesta din urmă ar putea fi preluat de Eugen Nicolăescu, actualul ministru al Sănătății. Biroul de presă al Primăriei Sibiu a transmis, acum câteva minute, o scurtă declaraţie din partea primarului Iohannis, în care acesta a confimat că a acceptat nominalizarea.

Dacă va fi numit în Guvern, Iohannis va demisiona de la Primărie, aici urmând să fie organizate alegeri parţiale, întrucât Constituția nu i-ar permite să ocupe simultan ambele demnități. "Constituţia prevede că nu se poate ca un primar să aibă şi alte funcţii. Nu mi se pare chiar bine gândită. Dar asta e o părere pur personală. În Franţa, spre exemplu, un primar poate să fie şi ministru şi deputat", a declarat, în urmă cu două săptămâni, Klaus Iohannis.


Primarul Sibiului a renunţat la funcţia de preşedinte al Forumului German şi a intrat în Partidul Naţional Liberal la sfârşitul lunii februarie 2013. Special pentru el, liberalii reuniţi în congres naţional au introdus în statut funcţia de prim-vicepreşedinte al formaţiunii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter