Politică

Ponta: Am lămurit cu Antonescu problema reeşalonării creditelor. Duminică era şi "chestia asta"

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, după o întrevedere cu liderul PNL Crin Antonescu, că a "lămurit" cu acesta şi problema legată de reeşalonarea creditelor, el arătând că duminică seară, la reuniunea USL, "era şi chestia asta", dar prezentarea a fost "tehnică".

Întrebat dacă în discuţia cu Antonescu a fost lămurită problema reeşalonării creditelor, Ponta a răspuns: "Da, a fost lămurită în sensul în care noi am prezentat duminică seară un mandat de negociere în care era şi chestia asta, dar probabil a fost o prezentare tehnică şi au fost multe subiecte duminică seară".

"Am lămurit şi faptul că domnul Iohannis nu a fost acolo şi dânsul nu ştia", a ţinut să menţioneze Ponta, potrivit Mediafax.


Întrebat cum vede faptul că şi Crin Antonescu a declarat că nu s-a discutat problema reeşalonării creditelor în USL duminică seară, deşi fusese la întrevedere, Ponta a răspuns: "Da, dar acum am revăzut acele lucruri şi un singur lucru e important: dacă măsura e bună sau nu. Şi din punctul de vedere al USL este o măsură bună".

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, înaintea întâlnirii cu liderul PNL, că în USL a prezentat "tehnic" tot ceea ce s-a discutat cu FMI, inclusiv despre acciză şi reeşalonarea creditelor, el spunând totodată: "E adevărat, sunt măsuri tehnice, poate nu se reţin".


"Vreau să lămurim foarte clar, că a fost o mică neînţelegere. Noi am discutat şi am prezentat toate măsurile cu FMI. E adevărat, sunt măsuri tehnice, poate nu se reţin întotdeauna foarte clar. Noi am prezentat tehnic tot ce am discutat cu FMI", a spus Ponta.

Întrebat dacă susţine, astfel, că liderul liberal Crin Antonescu nu a înţeles despre ce e vorba, având în vedere că măsurile prezentate erau "tehnice", Ponta a răspuns: "Am avut multe subiecte duminică seară. A fost, evident, ce facem cu acciza, ce facem cu creditele, ce facem cu cele 20 de locuri nou create, ce stabilim. Într-un fel, diminică seară noi am cerut un mandat politic pentru discuţia cu cei de la FMI şi evident că discuţiile au fost tot timpul alături de miniştri liberali".


El a precizat că în cazul reeşalonării creditelor nu trebuie să decidă PNL.

"Aici nu trebuie să decidă PNL. Aici trebuie să discute USL care e poziţia Guvernului, care e sprijinul pentru Guvern în negocierile cu FMI şi aici am avut un mandat total din partea USL. A fost unul din subiectele pe care le-am discutat duminică seară, după şedinţa CSAT", a susţinut Ponta.


Întrebat cum comentează declaraţia liberalului Klaus Iohannis, care a arătat că PNL nu agreează măsura reeşalonării creditelor, nefiind de dreapta, Ponta a menţionat că Iohannis nu a participat la şedinţă.

"Sincer, cred că e o prostie să mai vorbeşti de măsuri de dreapta şi de stânga. Ce e de dreapta şi de stânga? Banii care se scot de la bănci, pentru că e vorba de provizioane pentru credite neperformante, se duc la populaţie care îi cheltuie şi creşte consumul. Ce e neliberal în asta? Sau cine mai e liberal acuma în România ca să ne spună cum e cu liberalismul sau cu social-democraţia?", a adăugat Ponta.


El a precizat că măsură este foarte bună pentru români.

"Haideţi să fim serioşi: vorbim de faptul că este o măsură economică foarte bună. Dacă nu era bună, nu o accepta nici BNR, nici CE şi FMI şi cred că e un lucru bun pentru români. Aici nu ţine de PNL, de PSD", a spus Ponta.

Ponta a precizat, răspunzând unei întrebări, că Antonescu a fost de faţă duminică seară când, în cadrul USL, s-a prezentat măsura reeşalonării creditelor.

"Nu a fost nicio discuţie în care domnul Antonescu să nu fie de faţă. Nu ştiu cum să vă răspund", a spus Ponta, care a menţionat că Antonescu a fost la şedinţa USL de duminică seară.

"A fost. Duninică seara am prezentat mandatul de negociere cu FMI, CE şi luni am avut negocierea, după care miercuri în şedinţa de Guvern. Repet, am fost toţi acolo", a subliniat Ponta.

El a arătat că e posibil ca din prezentarea tehnică să nu se fi reţinut "detaliile".

"Poate că din prezentarea tehnică nu s-au reţinut detaliile tehnice. Dar noi am cerut mandat cum cerem de fiecare dată", a spus Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut că măsura privind reeşalonarea creditelor la bănci nu a fost discutată în USL, declaraţia sa fiind în contradicţie cu aceea a premierului Victor Ponta, care a susţinut că acest lucru s-a discutat în USL duminică seară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter