Politică

Azi în Parlament - Deputatul Aurelia Cristea cere explicaţiii ministrului Educaţiei

Deputatul social democrat clujean Aurelia Cristea a adresat, zilele trecute, o întrebare ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, care vizează implementarea finanţării de la stat, per elev, în învăţământul de stat şi învaţământul privat, întrebare pentru care Cristea a cerut răspuns în scris:

„Reprezentanţi din zona învăţământului privat din Cluj-Napoca mi-au adus în atenţie nemulţumirile lor legate de nepunerea în aplicare a legii privind finanţarea per elev în educaţie. Consider că toţi copiii, şi cei şcolarizaţi în învăţământul de stat şi şi cei din sistemul privat merită să beneficieze de aceleaşi oportunităţi, în ceea ce priveşte accesul la bani publici. Părinţii acestora plătesc taxe statului român, deci ar trebui să beneficieze de un tratament simetric cu cei din sistemul de stat. Totuşi, elevii din învăţământul privat sunt discriminaţi faţă de cei din sistemul de stat în ceea ce priveşte accesul la fondurile publice.

În aceste condiţii, vă rog, domnule ministru, să-mi transmiteţi cum intenţionează ministerul pe care îl conduceţi să remedieze această situaţie prezentată, dar şi ce măsuri intenţionaţi să întreprindeţi pentru crearea unui context care să asigure egalitate în oportunitatea de finanţare de la Ministerul Educaţiei, atât pentru învăţământul de stat cât şi pentru cel privat“. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter