Politică

Buda despre o posibilă plecare a lui Emil Boc la PMP: Nu am nicio informaţie în acest sens

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a susţinut că deocamndată încă nu are nicio informaţie cum că Emil Boc ar ar vrea să demisioneze din PDL pentru a trece la Partidul Mişcarea Populară. În cazul în care ar face acest lucru, primarul municipiului Cluj-Napoca ar risca să îşi piardă mandatul.

 Sâmbătă, a avut loc la Braşov, şedinţa colegiului director al PDL, de unde au lipsit primarul din Cluj-Napoc, Emil Boc, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, toţi lideri cu greutate ai partidului.

O posibiă cauză a absenţei acesor primari ar putea fi faptul că ei doresc să demisioneze din Partidul Democrat Liberal pentru a trece la Partidul Mişcarea Populară, formaţiunea politică patronată din umbră de â de Traian Băsescu. Dacă vor face acest lucru însă, Conform legii, toţi primariii PDL îşi pierd mandatul dacă demisionează din partidul pe listele căruia au candidat.


Potrivit lui Daniel Buda, preşedintele PDL Cluj, acesta nu este cazul primarului clujean care, deocamndată nu şi-a anunţat intenţia de a demisiona din PDL.

“Deocamdată nu am nicio informaţie în privinţa unei posible plecări spre alte formaţiuni politice a domnului Boc. Nu aş putea să vă spun de ce nu a venit în acest weekend la Braşov, nici el şi nici Hava (Mircea Hava – primarul de la Alba Iulia), nici Ştefan ( Gheorghe Ştefan primarul municipiului Piatra Neamţ). Nu ştiu care este sau care va fi pe viitor poziţia domnului Boc faţă de scena politică, dar sunt îngrijorat de ce se întâmplă PDL şi de ce se întâmplă în dreapta politică, pe care o văd cum se fărâmiţează în fiecare zi. Din păcate văd tot mai mult că aşa cum merg lucrurile şansele de coagulare a dreptei sunt destul de mici. Păcat că şi în PDL sunt oameni care de la înălţimea celor 8 procente se cred atotştiutori, iar acest lucru cu siguranţă nu face bine partidului. Nu pot să spun că e un val de nemulţumire în PDL, dar sunt destul de mulţi clujeni care au resimţit atacuri în urma politicii pe care a dus-o domnul Boc. Chiar dacă nu se pronunţă numele domnului Boc, lucrurile se resimt. Eu îmi doresc mai departe să se întâmple chiar şi o minune pe zona de dreapta şi să se ajungă la coalizare, dacă nu riscăm să avem un PDL mic şi alte partide mici care nu pot lupta împotriva colosului USL”, a declarat Daniel Buda pentru Adevărul.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter