Politică

Boc: Demisia consilierilor prezidenţiali şi înscrierea lor în PMP, un demers sănătos

Emil Boc consideră că eliberarea din funcţii a opt consilieri prezidenţiali şi înscrierea unora dintre aceştia în PMP este "un demers sănătos", fiind vorba despre oameni politici care s-au "validat" în viaţa publică.

Emil Boc Emil Boc

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează demisia unor consilieri prezidenţiali pentru a se înscrie în Partidul Mişcarea Populară, Emil Boc a spus că, până la urmă, "tot dreapta este şi PMP".

"Este un demers sănătos. Sunt oameni politici care s-au validat în viaţa publică şi sunt convins că au multe de spus pe scena politică actuală. Decizia lor de a intra în PMP este una individuală, până la urmă tot dreapta este şi PMP şi cred că, până nu este prea târziu, unificarea dreptei trebuie făcută. Trebuie lăsate orgoliile deoparte şi pus interesul general al dreptei de a avea o singură formaţiune şi după aceea să desemneze un singur candidat la prezidenţiale", a spus Boc.


Acesta a afirmat că va rămâne un susţinător necondiţionat al dreptei, ca singură şansă de a opri "tăvălugul USL la adresa democraţiei, statului de drept şi viitorului acestei ţări".

"Dacă USL va rămâne singur la putere, din punctul de vedere al instituţiei prezidenţiale, cu majoritatea pe care o are în Parlament, ar însemna un pericol pentru democraţia din această ţară. Timpul curge în defavoarea dreptei şi orice secundă care curge dă o şansă în plus USL să câştige viitoarele competiţii politice. În mod obligatoriu, dreapta trebuie să fie unită şi la europarlamentare şi la prezidenţiale", a spus Emil Boc.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter