monitorulcj.ro Menu
Politică

Mişcarea Populară află astăzi dacă se poate înregistra ca partid

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) se pronunţă astăzi în cazul apelului privind înregistrarea Partidului Mişcarea Populară, admisă de Tribunalul Bucureşti pe data de 16 septembrie 2013.

Partidul Mişcarea Populară îşi află astăzi soarta

CAB a amânat pe 22 ianuarie pronunţarea în acest dosar, după ce au respins pe 15 ianuarie cererea deputatului PNL Octavian Bot de amânare a judecării apelului pe motive medicale.


Tribunalul Bucureşti a admis pe 16 septembrie 2013 înregistrarea Partidului Politic „Mişcarea Populară“ în registrul Partidelor Politice aflat pe lânga grefa instanţei.

Hotărârea a fost atacată cu apel de Alianţa PPE-DE, Octavian Bot, Partidul Democrat Liberal şi Asociaţia Celor Care au Luptat în Revoluţia din Decembrie 1989 „Phoenix“ Constanţa.

Opt conislieri prezidențiali au demisionat

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele de eliberare din funcţie pentru opt consilieri: Gabriel Berca,  Adrian Radulescu,  Laurențiu-Sebastian Lazaroiu, Virgil Paunescu,  Daniel-Petru Funeriu,  Maria Bitang (consilier de stat), Raluca Boboc (consilier de stat), Daniel-Andrei Moldoveanu (consilier de stat). Demisiile intră în vigoare începând cu 1 februarie.

Daniel Funeriu a anunțat pe Facebook că se va înscrie în Partidul Mișcarea Populară și va candida la alegerile europarlamentare.