Politică

Cum guvernează Ponta de la televizor?

După ce săptămâna trecută anunţa la televizor că victimele accidentului aviatic din Apuseni au fost găsite şi „sunt bine“, ieri, premierul Victor Ponta gestiona, tot de la televizor, şi problema înzăpezirii şi a codului roşu.

Premierul a făcut, în cadrul comandamentului de iarnă, un apel către oameni să nu folosească autovehiculele decât în situații speciale. „Ne confruntăm cu o situație cod roșu în trei județe. În baza mobilizării instituțiilor statului nu există grupuri importante de persoane blocate pe drumuri. Vreau să fac același apel către populație de a restrânge la minim circulația în zonele afectate. Sunt în continuare drumuri închise, iar transportul greu e în continuare blocat”, a mai spus primul ministru.

Acesta a mai precizat că pentru miercuri, joi se anunță din nou situații speciale și „trebuie să rămânem în același dispozitiv”.


„Mâine (n.r.: luni) imediat ce există o îmbunătățire a situației trebuie să trecem la deszăpezire. Până atunci nu i se permite nimănui să încalce dispozițiile. În prezent sunt peste 8.000 de oameni în teren și 2.500 utilaje acționează”, a precizat șeful Executivului.

Ieri, în timp ce șeful Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, anunța instituirea codului roșu în județele Buzău, Brăila și Vrancea, Victor Ponta juca baschet. Jurnaliștii au aflat de la angajații sălii că premierul este un client fidel, vine adesea și stă cam o oră și jumătate pentru a juca baschet.


A batjocorit familiile victimelor din accidentul aviatic!

Premierul a reuşit să se întreacă pe el însuşi, la capitolul lipsei de bun simţ, săptămâna trecută când a anunţat că victimele accidentului aviatic din Apuseni au fost găsite şi sunt bine, deşi două dintre acestea muriseră deja. „I-au găsit şi sunt toţi bine“, a spus atunci Ponta, tot într-o emisiune televizată, ca urmare a unui SMR primit, dezinformând şi batjocorind în acest fel familiile celor implicaţi în accidentul din Apuseni.

„Noi nu dăm din gură pe la televizor”

Declaraţii precum „Guvernul guvernează, nu dă din gură pe la televizor",  „noi muncim, nu avem timp să ne plimbăm pe la televiziuni” sau „alţii nu au treabă şi stau pe la televizor”, au fost făcute de nenumărate ori de către Ponta. Şi totuşi, în 2013, jurnaliştii de la hotnews.ro au realizat un „bilanţ al plimbărilor”premierului pe la televizor şi au descoperit că de la începutul anului până în luna iulie acesta participase deja la cel puţin 32 de ori la emisiuni de tip talk-show.

Ultimele Stiri
abonare newsletter