Politică

Elena Udrea îl vede pe Boc candidat la Prezidenţiale. Fostul premier refuză în continuare

Fostul preşedinte PDL, Emil Boc nu doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale, însă consideră că dreapta va câştiga doar dacă va fi unită.

Emil Boc Emil Boc

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri, că după alegerile europarlamentare se vor stabili candidaturile pentru Preşedinţie, ea spunând că “se vorbeşte” despre candidatura lui Emil Boc şi exprimându-şi speranţa în concretizarea acesteia. Întreabt de jurnalişti, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă va candida pentru cea mai înaltă funcţie în stat, fostul preşedinte PDL a declarat că îşi menţine punctul de vedere, adică nu va candida. “Punctul meu de vedere este acelaşi şi mi-l menţin”, a precizat Boc. Anul trecut, când s-a vorbit despre o posibilă candidatură a lui Emil Boc, fostul premier a spus, ironic, că va candida pentru preşedinţia la scara blocului. 

Dreapta va câştiga bătălia cu USL doar unită

Emil Boc a ţinut să precizeze că dreapta are nevoie de o forţă unită pentru a câştiga bătălia cu USL. “Acum, dacă pare tot mai plauzibilă menţinerea USL-ului, cu atât mai mult dreapta are nevoie de mişcări rapide, eficiente şi directe de unificare cu un singur candidat pentru a avea şanse să câştige. Dacă nu va merge unită, şansele dreptei sunt minime să impună un preşedinte după decembrie 2014”, a comentat Boc.


Potrivit fostului premier, alegerile se pot câştiga doar dacă se are în vedere un singur candidat. “Deja ceasul ticăie nu pe stânga ci de data aceasta pe dreapta dacă vrea să câştige aceste alegeri prezidenţiale atât de importante, iar pentru a face unificarea dreptei nu trebuie pornit de la persoane ci de la principiul potrivit căruia nu se pot câştiga aceste alegeri mergând cu mai mulţi candidaţi şi dacă pornim de la această idee că doar uniţi vom face putere atunci trebuie să mergem cu o soluţie de candidat unic al Dreptei. USL-ul poate fi bătut cu Crin Antonescu candidat de Stânga”, a spus Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter