Politică

Udrea: Candidaturile la Preşedinţie se vor seta după euroalegeri. Se vorbeşte de candidatura lui Boc

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri, că după alegerile europarlamentare se vor stabili candidaturile pentru Preşedinţie, ea spunând că "se vorbeşte" despre candidatura lui Emil Boc şi exprimându-şi speranţa în concretizarea acesteia.

"După europarlamentare vom vedea care ar fi cel mai bun candidat pentru partidele de dreapta, în speranţa că după europarlamentare se vor aduce argumente pentru a merge cu un candidat comun la prezidenţiale. E devreme să spunem ce se va întâmpla cu candidatura domnului Predoiu, aşa cum noi pe dreapta mai avem un candidat, pe domunul Ungureanu şi se vorbeşte şi de candidatura lui Emil Boc", a afirmat Elena Udrea la Adevărul live.

Udrea a spus că, astăzi, Emil Boc spune că nu este interesat de această candidatură, dar momentul în care se vor seta candidaturile va fi după europarlamentare.


"Eu cred că momentul în care se vor seta în mod real candidaturile va fi după alegerile europarlamentare", a afirmat Udrea.

Ea a mai spus că numai un candidat al dreptei unite ar putea să-l învingă pe Victor Ponta în turul doi al prezidenţialelor şi că acest candidat trebuie să îndeplinească criteriile de a fi în tandem cu preşedintele Traian Băsescu, să fie el însuşi un candidat puternic, capabil să se bată cu PSD şi carismatic.


"Cel care este cel mai bine cotat după europarlamentare, care a avut capacitatea să adune cele mai multe voturi, să mobilizeze cel mai bine electoratul, adăugat la aceste criterii, o să fie candidatul dreptei, indiferent cum se numeşte el. Dacă se numeşte Predoiu, să fie Predoiu, dacă se numeşte Pavelescu, să fie Pavelescu, dacă este domnul Boc, cum sperăm noi, să fie domnul Boc", a spus Udrea.

Ea a arătat, însă, că Predoiu este "doar candidatul PDL" şi nu face tandem cu Traian Băsescu.


"Din tot discursul domnului Predoiu, vi se pare că dânsul este un candidat care să meargă în tandem cu preşedintele?", a adăugat Udrea.

Ea a spus că îl vede pe succesorul lui Traian Băsescu doar alături de acesta, dar Cătălin Predoiu şi Vasile Blaga au altă viziune.

Ultimele Stiri
abonare newsletter