Politică

Ce perle au scos pe gură parlamentarii ţării în 2013

Parlamentarii au dezbătut în 2013 sute de proiecte de lege, în comisii şi în plen, nelipsind replicile acide, tăioase sau pline de umor. Adesea, aceste dezbateri au fost pigmentate cu umor involuntar.

Cristian Dumitrescu: "Domnule senator, nu pot să vă felicit pentru ceea ce aţi făcut, dar trebuie să constat că sunteţi persoana care se încadrează cel mai bine. Aţi vorbit 1 minut şi 47 de secunde plin de substanţă. Eu n-am fost atent la ce aţi spus, dar aţi spus lucruri foarte interesante".

Puiu Haşotti (despre afirmaţia lui Marian Preda, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, că Traian Băsescu este "tatăl spiritual" al acestei mişcări): "Bun, bun, tatăl spiritual, dar mama, cine e mama Mişcării Populare? O fi vreun serviciu secret? Şi când m-am gândit, m-a trecut un fior pe şira spinării. Zic: «Dacă o fi şi Andreea Pora?» Vă daţi seama? O combinaţie Traian Băsescu - Andreea Pora. Vă daţi seama ce ar putea ieşi? Că, bineînţeles, Mişcarea Populară trebuie să aibă şi o mamă, că doar Traian Băsescu n-a făcut-o prin autofecundare politică, nu?".


Tudor Barbu: "Eu cred că o astfel de comisie ar trebui să lucreze nu numai cu persoane speciale (...), ci şi cu documente speciale. Pentru că dacă nu lucrează cu documente speciale, noi votăm o «apă sfinţită» care nu face nici rău, nici bine, ci creează un precedent periculos".

Nicolae Moga: "Aflăm că Guvernul pritoceşte o nouă taxă, aceea de «pârloagă», pregătind-o probabil şi pe cea de «mârţoagă», după cum va arăta în curând schilodita noastră agricultură. Această măsură din puşculiţa cu nebunii şi alte acte normative ale Executivului vine după celebra Ordonanţă 8/2013, al cărei principal inamic care se cuvine taxat şi spoliat este agricultorul".


Haralambie Vochiţoiu: "Stimata doamna senator Gabriela Creţu, care este o femeie - încă o dată s-a văzut astăzi - deosebit de sinceră, şi, în zi de sărbătoare, nu poate să mintă, chiar dacă partidul îi cere asta. Într-adevăr, facem un pas mare, dar în urmă, înspre a proteja copiii. E o lege bună s-o susţinem, dar nu-i definitivă. Stimaţi colegi, haideţi, să nu fim răi chiar astăzi".

Toate replicile pline de umor ale parlamentarilor pot fi citite AICI.

Ultimele Stiri
abonare newsletter