Politică

Blaga, dispus să discute cu MRU

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ieri, în legătură cu propunerea lui Mihai Răzvan Ungureanu (MRU) de formare a Blocului Unităţii Naţionale, că discuţiile sunt binevenite, PDL nu s-a opus niciodată unificării dreptei în jurul PDL şi e de dorit încheierea unui protocol pentru un candidat unic la prezidenţiale.

„Am citit scrisoarea lui Mihai Răzvan Ungureanu, i-am spus evident că, ţinând cont de faptul că avem un program foarte încărcat (...), voi fi astăzi în Senat şi vom putea discuta, de fapt am mai discutat, discuţiile sunt întotdeauna binevenite. Noi niciodată nu ne-am opus unificării dreptei. Dimpotrivă, discutăm şi putem ajunge la proiecte comune pe care să le susţinem, putem ajunge la concluzia că va trebui să avem o conduită comună, în sensul în care adversarul comun este USL, şi nu PDL”, a precizat Vasile Blaga înainte de şedinţa BPN al PDL, întrebat în legătură cu iniţiativa lui Ungureanu pentru formarea Blocului Unităţii Naţionale.

El a spus că unitatea dreptei trebuie să se facă în jurul PDL, care este un partid puternic, cu structuri puternice în teritoriu şi „contează atât de puţin orgoliul unuia sau altuia”.


Blaga a adăugat că PDL a luat decizia de a candida singur la europarlamentare, dar că se poate ajunge la încheierea unui protocol pentru un candidat unic la prezidenţiale.

„Putem încheia un protocol între partide fără nicio problemă, să avem un candidat unic la alegerile prezidenţiale, şi asta este de dorit”, a afirmat Blaga.

Ultimele Stiri
abonare newsletter