Politică

Ziua şi scandalul în USL

După atacurile dintre liderii PNL şi PC, şi constatarea „decesului“ ACD, săptămâna scandalurilor în USL se încheie cu alte acuze şi neînţelegeri, între Crin Antonescu şi Victor Ponta.

De data aceasta, mărul discordiei a fost comisia de anchetă privind creditul primit de Ioana Băsescu de la CEC Bank. Liberalii au ezitat să aprobe înființarea comisiei Călărași, în timp ce premierul Victor Ponta a spus că Daniel Chiţoiu și Radu Stroe (PNL) și-au dat acordul.
Confuzie şi contre în USL

De asemenea, premierul Victor Ponta a anunţat marți că a discutat cu toți liderii grupurilor parlamentare, chiar și cu liderul PNL Crin Antonescu, și că a obținut acordul tuturor pentru înființarea comisiei.


Ulterior însă, liderul PNL Crin Antonescu a negat discuția anunțată marți de Victor Ponta, pe subiectul înființării unei comisii de anchetă în cazul „Călărași“.  Întrebat dacă a vorbit cu premierul despre acest subiect, Antonescu a răspuns „nu“, fără alte comentarii.

PNL „confiscat“?

În opinia consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, scandalul din USL cu privire la comisia de anchetă privind terenul din Călărași cumpărat de Ioana Băsescu demonstrează că vicepremierul Daniel Chițoiu și ministrul de Interne Radu Stroe reprezintă pârghiile PSD pentru confiscarea PNL din mâna lui Antonescu.


„Cred că scandalul cu comisia de anchetă ascunde un fapt îngrijorător pentru președintele PNL. Ponta și Voiculescu au început asaltul pentru confiscarea PNL de sub autoritatea lui Antonescu. Se vede mai bine acum sciziunea între tabăra liberală guvernamentala și tabăra parlamentară (la care se alătură și aleșii locali). Chițoiu și Stroe sunt pârghiile PSD pentru confiscarea PNL din mâna lui Antonescu. Sau măcar o bucată din el", a spus consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu, citat de evz.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter