Politică

Statutul polițistului, adoptat de Senat

Proiectul de lege care prevede modificarea și completarea Statutului polițistului a fost adoptat, luni, de senatori.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului 66/2013 pentru modificarea și completarea Statutului polițistului a fost adoptat cu 98 voturi pentru, 13 împotrivă, trei abțineri,  inițiator este Guvernul României, iar Senatul este cameră legislativă decizională.

Actul normativ are în vedere instituirea posibilității de angajare în funcții de polițist sau personal contractual în unități ale Ministerului Afacerilor Interne a copiilor aflați în întreținerea polițistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate ca urmare a rănirii acestuia în timpul sau în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, precum și a soțului sau soției acestuia.


Angajarea se va face cu respectarea condițiilor legale pentru postul respectiv (cerințe generale pentru dobândirea calității de polițist, cerințe de studii etc.).

De asemenea, având în vedere starea de sănătate a polițistului, precum și liniile de muncă în care poate fi valorificată experiența acestuia, funcțiile de polițist accesibile acestei categorii de personal vor fi identificate din rândul celor care nu presupun efort fizic sau contact direct cu persoanele care încalcă normele legale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter