Politică

Steluța Cătăniciu, în topul celor mai cheltuitori parlamentari

Steluţa Cătăniu, Aurelian Mihai şi Ludovic Orban se află în topul deputaţilor cu cele mai mari sume decontate.

Cei 586 de deputaţi şi senatori din actuala legislatură şi-au angajat 2.265 de persoane la birourile parlamentare, recordul fiind de 16 angajaţi la un parlamentar, iar suma pe care aleşii o decontează, lunar, de la Cameră şi Senat, pentru remunerarea acestora depăşeşte trei milioane de lei.

Astfel, potrivit informaţiilor remise de Camera Deputaţilor, la solicitarea Mediafax, cei 412 deputaţi au decontat, în luna august, cheltuieli de personal pentru 1.554 angajaţi care figurează pe statele de plată aferente lunii august, în cuantum de 2.127.975 de lei.


Pe de altă parte, potrivit informaţiilor remise de Senat, la solicitarea MEDIAFAX, pe statele de plată aferente lunii septembrie figurau 711 angajaţi, care deservesc birourile parlamentare ale celor 174 de senatori. Cheltuielile de personal decontate de senatori în luna iulie au fost în cuantum de 956.315 lei.

Suma totală, decontată de deputaţi şi senatori, pentru cheltuielile cu personalul angajat la cabinetele parlamentare, pentru luna august (Camera) şi luna iulie (Senatul) este în cuantum de 3.084.290 de lei.


Cătăniciu, pe locul doi în topul parlamentarilor cheltuitori

Astfel, deputatul independent Aurelian Mihai, ales pe listele PPDD în colegiul uninominal nr. 1 Diaspora, a decontat în luna august suma de 9.973 lei, pentru cheltuielile de personal, el având 11 angajaţi, dintre care un angajat în baza unui contract individual de muncă şi ceilalţi zece în baza unor convenţii civile.

Deputatul PNL Steluţa Cătăniciu, aleasă în colegiul uninominal nr. 2 Cluj, a decontat în luna august suma de 9.320 lei pentru cheltuielile de personal, ea având 5 angajaţi, dintre care un angajat în baza unui contract individual de muncă şi 4 angajaţi pe convenţii civile.


Cătăniciu este la primul mandat de parlamentar şi este vicepreşedinte la Comisia juridică. Ea a luat cuvântul de 11 ori în plen, în şase şedinţe ale Camerei, din care una este cea în care a depus jurământul.

Deputatul PNL Ludovic Orban, ales în colegiul uninominal nr. 3 Bucureşti, a decontat în luna august suma de 8.612 lei pentru cheltuielile de personal, el având 4 angajaţi cu contract individual de muncă.

Etichete: steluta cataniciu
abonare newsletter