Politică

Băsescu despre afirmaţiile lui Sorin Roşca Stănescu: ”Promovarea acestei minciuni nu a fost întâmplătoare”

Președintele Traian Băsescu este de părere că promovare minciuni mesajelor cu operațiunea de transfer interbancar, prin care Alianţei DA a fost finanțată cu 7 milioane de dolari nu a fost una întâmplătoare, o fundaţie deţinută de Dan Voiculescu trimițând aceste documente.

”Îmi menţin integral descrierea pe care am făcut-o aseară. Aici este un joc mult mai larg, un joc de care mi-am dat seama din prima clipă. Promovarea acestei minciuni nu a fost una întâmplătoare. O fundaţie care este deţinută de Dan Voiculescu a trimis aceste documente. Ele au fost investigate.  Roşca Stănescu a preluat documentele dezvăluite de fundaţie, pentru că era în dificultate. Era în dificultate pentru că făcuse o declaraţie, pentru care nu avea acoperire, că aş avea bani depuşi în conturi în Insulele Seychelle. La numai două zile a făcut aceeaşi declaraţie în Parlament.  Eu i-am intentat o acţiune în instanţă pentru declaraţia iniţială, privind fondurile din Seychelle”, a declarat Traian Băsescu.

 Traian Băsescu dezvăluie povestea documentelor

Președintele statului afirmă că documentele provin de fapt de la o firmă din Cipru, prin care Sorin Ovidiu Vântu  își splăla banii.


”Vreau să dezvălui povestea acestor documente: Ele vin de la o anumită firmă din Cipru. Nefericită idee să foloseşti această firmă, pentru că este firma prin care Sorin Ovidiu Vântu a spălat bani, iar asta este acum sub investigaţia procurorilor. De ce fac această afirmaţie. Nu pentru că ştiu ce au în dosar procurorii, dar ştiu ce i-am cerut preşedintelui Ciprului: deschiderea unei comisii rogatorii, pentru ca procurorii români şi cei din Cipru să aibă acces cu privire la mişcări de bani cu privirea la societăţi înregistrate în Cipru de cetăţeni români.  Prin această firmă s-au virat bani domnului Popa, care se afla în Indonezia. Ştiu asta, pentru că a trebuit să fac intervenţii repetate către preşedintele Indoneziei, pentru ca România să primească acces la aceste informaţii. Aş spune că oamenii au fost neinspiraţi, la fel şi televiziunile care l-au promovat. Să vrei să-l implici pe preşedinte într-o activitate de spălare de bani, când preşedintele ştie despre ce este vorba, este un adevărat ghinion. Asta explică şi reacţia pripită a lui Sorin Ovidiu Vântu”,  a afirmat Traian Băsescu.

El a adăugat că va continua să protejeze justiţia de influenţa politicului până la capăt.


”Voi proteja justiţia de influenţa politicului până la capăt. Aici nu va exista un pas înapoi în ceea ce mă priveşte şi îi avertizez că sunt foarte hotărât. Aşa că, fie că vorbim de Voiculescu, de Vântu, de Ponta sau Antonescu, este bine să nu aibă nicio speranţă că în ultimele luni ale mandatului voi fi mai puţin vigilent de a apăra justiţia de implicarea politicului. Pentru că preşedintele Senatului vrea să facă şi o comisie, pentru că aşa era planul ca circul să fie umflat, pot să spun că este ridicol. Dar dacă tot se întrunesc, public îl rog pe Antonescu să-l întrebe pe Roşca Stănescu dacă pe data de 03.02.2004 i s-au virat în cont exact de la firma cipriotă suma de 229.000 de dolari şi să-l mai întrebe şi despre data de 30.12.2004, dacă i s-a virat, tot de la aceeaşi firmă, suma de 486.000 de euro şi eventual contra căror servicii. Şi poate îl cheamă şi pe Vântu la audiere. Ce ghinion să cazi peste o firmă pe care preşedintele o ştia. Nefericiţii!”, a încheiat Președintele României.

Ultimele Stiri
abonare newsletter