Politică

Cristian Preda la sediul Forței Civice: Nu mă mai întorc în PDL

Europarlamentarul Cristian Preda, suspendat din PDL, a declarat vineri că nu se mai întoarce în Partidul Democrat Liberal și că vrea să participe la transformarea Mișcării Populare și a Forței Civice într-o nouă formațiune, care va defini alternativa politică la USL.

Preda a mai spus că susține candidatura la alegerile prezidențiale a lui Mihai Răzvan Ungureanu, președintele Forței Civice, scrie Agerpres.

"Am decis să asum public faptul că nu mă voi mai întoarce în PDL după suspendarea care mi-a retras calitatea de membru și am în acest moment două proiecte. Primul este acela de a participa la apropierea, la fuziunea, la contopirea celor două partide Forța Civică și Partidul Mișcarea Populară. E un proiect important pentru scena politică din România, nu-i o ambiție personală, e o miză pentru democrația din România și vreau în perioada următoare să fiu un actor al acestei apropieri, să particip la apropierea și la transformarea celor două partide într-o alternativă politică viabilă. Vreau să fiu primul membru al acestei noi formațiuni, care va defini alternativa politică. Cred că avem nevoie în acest moment de o opțiune alternativă la pâcla fesenistă, reprezentată pe de-o parte de USL, care guvernează și de opoziția falsă pe care o avem în acest moment, din păcate, în PDL", a spus Preda într-o conferință de presă la sediul Forței Civice.


El a adăugat că acestei alternative ar trebui să i se alăture toți pedeliștii care în acest moment sunt nemulțumiți pentru felul în care este articulată opoziția față de regimul USL, toți cei care în PDL "nu suportă fesenismul dominant în acest moment la nivelul conducerii".

"Al doilea proiect pe care vreau să-l susțin este candidatura la prezidențiale a lui Mihai Răzvan Ungureanu. Aș vrea să susțin această candidatură, să fac în așa fel încât tot mai mulți oameni respectabili să se apropie acestui proiect. E, din nou, vorba de un proiect pentru România, pentru că eu cred că avem nevoie de o putere divizată. Este dramatic dacă la anul vom da toată puterea pe mâna USL. E nevoie de o culoare pentru majoritatea guvernamentală și de o altă culoare politică la Cotroceni și cred că avem nevoie pentru a defini această alternativă de un om respectabil, cu bun renume, nu de diverși clovni care au ambiții în acest moment pe scena politică. Mergeți pe mâna mea, pentru că din 1996 încoace am votat și am susținut toți președinții care au ajuns la Cotroceni, inclusiv în 2000, am votat cu Iliescu în turul doi împotriva lui Vadim", a susținut europarlamentarul.

abonare newsletter