Politică

Băsescu, înainte de plecarea la Consiliul European: Ar fi fost păcat să trimitem acolo un începător

Preşedintele Traian Băsescu a spus, joi, înainte de plecarea la Bruxelles, pentru reuniunea Consiliului European, că le reaminteşte "celor care cred că viaţa începe odată cu ei" că este unul dintre şefii de stat care au contribuit la agenda UE 2020, în care una dintre componente este digitalizarea.

Traian Băsescu Traian Băsescu

Preşedintele Băsescu a precizat, în declaraţia de presă susţinută la Aeroportul "Henri Coandă", că doreşte să facă o singură remarcă, referitoare la "nevoia unor cunoscători în ale digitalizării la acest consiliu", precizând că nu ştie pe niciunul din şefii de stat care să vină din economia digitală.

El a precizat că acest Consiliu European nu ia decizii tehnice, ci este cu oameni politici.


"Vreau să reamintesc celor care cred că viaţa începe odată cu ei că sunt unul dintre şefii de stat care au contribuit la realizarea agendei UE 2020, în care unul din pilonii esenţiali este digitalizarea. Ar fi fost păcat să trimitem acolo un începător", a comentat Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

Orgoliul şi frustrarea personală a preşedintelui Traian Băsescu de a reprezenta România la Consiliul European într-un domeniu în care Guvernul este cel care are competenţe creează deservicii ţării şi împiedică reprezentarea corectă a intereselor industriei româneşti de IT, a afirmat premierul Victor Ponta.


"Mergem la Bruxelles, dar evident că nu o să mă duc şi eu la Consiliul European, pentru că, dacă preşedintele e acolo, nu vrea să ne dăm în stambă la Bruxelles (...) Mi-e teamă că într-un domeniu important care priveşte viaţa a multe companii din România şi a mii de angajaţi, în special tineri, România o să fie absentă la luarea deciziilor. E o problemă de cum e mai bine să faci pentru ţara ta, iar dacă orgoliul personal al preşedintelui, "Uite, nu-l las pe Ponta, ca să-i arăt eu !", e mai important decât faptul că avem mii de angajaţi în zona de IT şi e un domeniu unde România s-a dezvoltat extraordinar în ultimii ani, în care ar trebui să avem o poziţie, nu să primim deciziile luate la Bruxelles pe nemestecate, nu pot decât să constat un mod de fapt de a nu reprezenta România, ci de a face deservicii României", a spus Ponta la Antena 3.

El a artat că regretă faptul că "frustrarea personală "împiedică reprezentarea corectă a intereselor industriei româneşti de IT.


Preşedintele Traian Băsescu va participa, joi şi vineri, la Bruxelles, la summitul Partidului Popular European şi la reuniunea Consiliului European, potrivit programului oficial remis de Administraţia Prezidenţială.

Ultimele Stiri
abonare newsletter