Politică

PSD Cluj a fost amendat cu 5.000 lei

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a amendat PSD Cluj cu suma de 5.000 de lei, pentru că a făcut ciubucuri cu sediul partidului.

Inspectorii de la AEP au decis să amenzede PSD Cluj cu suma de 5.000 de lei după au descoperit că, pentru a mai face rost de bani, şefii PSD Cluj au închiriat sala de şedinţe, din sediul partidului, la Asociaţia Naţională a Investitorilor - Fondul Naţional de Investiţii pentru desfăşurarea unor şedinţe. Chiria percepută de PSD a de fost 3.700 de lei, relatează Evz.ro.

În total PSD, trebuie să plătească suma de 8.700 de lei din care 5.000 lei reprezintă amenda iar 3.700 lei restituirea chiriei.


Conform sursei citate, preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan a atacat amenda la Judecătoria Cluj Napoca. Politicianul susţine că inspectorii de la AEP au aplicat amenda în mod ilegal deoarece doar directorul general al acestei instituţii putea propune preşedintelui AEP, sancţionarea PSD Cluj.

"Nu au fost respectate aceste prevederi întrucât agenţii care au venit în control nu au prezentat niciun ordin de misiune emis de acest director general sau de preşedintele AEP din care să rezulte perioada supusă controlului precum şi dacă în speţă este vorba despre un control trimestrial, anual sau se datorează unei sesizări făcute de o anumită persoană", susţine Lăpuşan.


Procesul se judecă în prezent la Judecătoria Cluj Napoca: Judecătorii vor da un verdict dacă PSD a procedat corect în momentul în care şi-a subînchiriat sediul.

abonare newsletter