Politică

Ungureanu şi-ar dori o fuziune între Forţa Civică şi Mişcarea Populară şi o colaborare cu UDMR

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, va propune săptămâna viitoare conducerii partidului "eventualitatea fuziunii" între FC şi Mişcarea Populară şi a declarat că intenţionează să aibă discuţii "de prospecţie" pentru o colaborare cu UDMR.

Mihai Răzvan Ungureanu a precizat, vineri, într-o conferinţă de presă, că ideea fuziunii dintre FC şi Mişcarea Populară a fost discutată de el cu preşedintele Mişcării Populare, Eugen Tomac, atunci când s-au întâlnit la Chişinău, informează Mediafax.

"Nu vedem niciun impediment în a avea liste comune la europarlamentare şi a susţine un singur candidat la prezidenţiale", a adăugat Ungureanu.


El a arătat că Forţa Civică intenţionează să încheie şi un protocol de colaborare politică cu Partidul Ecologist Român.

Mhai Răzvan Ungureanu a fost întrebat dacă se gândeşte şi la o posibilă colaborare cu UDMR, el arătând că intenţionează să aibă discuţii "de prospecţie" cu conducerea Uniunii.


"Colaborarea politică cu UDMR este posibilă, în opinia mea. Intenţionez să am discuţii de prospecţie, ca să folosesc termenul geologic, cu membrii conducerii UDMR, pentru a testa disponibilitatea colaborării la europarlamentare şi la alegerile prezidenţiale. Putem specula că UDMR va avea propriul candidat la prezidenţiale, dar nu putem scoate posibilitatea susţinerii unui candidat de dreapta de la bun început", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter