monitorulcj.ro Menu
Politică

PDL cere demisia ministrului Mediului, Rovana Plumb

PDL cere demisia ministrului Mediului, Rovana Plumb, pentru modul "dezastruos" în care gestionează problema explorării gazelor de şist, a anunţat, joi, vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu, arătând că PDL o "somează" pe aceasta să iasă din tăcere şi să răspundă unor întrebări pe acestă temă.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb

"PDL cere demisia ministrului Mediului, Rovana Plumb, pentru modul dezastruos în care gestionează problema explorării gazelor de şist. Observ cu îngrijorare că de la un timp ministrul Mediului, Rovana Plumb, a dispărut. Nicio vorbă despre Roşia Montană sau despre situaţia dramatică de la Pungeşti! Aşa că am ajuns firesc să ne întrebăm: «Romania mai are ministru al Mediului? Mai este în Guvern doamna Plumb, sau şi-a dat demisia, sau a rămas în stadiul de ajutor la împachetat sarmale?». Îi solicit public ministrului Mediului, doamna Rovana Plumb, să îşi facă curaj şi să iasă din ascunzătoare. Este datoare cu multe raspunsuri faţă de situaţia îngrijorătoare de la Pungeşti, Siliştea", a afirmat Sulfina Barbu într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

Ea a adăugat că PDL o "somează" public pe Rovana Plumb să iasă din tăcere şi să spună "în baza căror evaluări a dat avizul de mediu pentru explorarea gazelor de şist" şi "de ce documentele necesare avizării nu sunt publice".


PDL îi mai cere Rovanei Plumb să precizeze de ce nu a anunţat public că a dat avizul de mediu pentru explorarea gazelor de şist, precum şi de câte ori a discutat cu localnicii direct afectaţi.

Sulfina Barbu a subliniat că USL promitea, în campanie, că nu va permite niciodată explorarea şi exploatarea gazelor de şist. Ea a subliniat că Uniunea a dărâmat Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu sub pretextul că apără România de exploatarea gazelor de şist.


"Victor Ponta este obligat să ia măsuri, împreună cu membrii Guvernului. Orice premier responsabil ar trebui să meargă la faţa locului, să discute cu cetăţenii şi să le explice avantajele explorării şi exploatării gazelor de şist, să le explice că aceste acţiuni nu au un impact negativ asupra zonei şi de ce este de acord, care sunt avantajele economice ale acestor explorări", a spus Sulfina Barbu.

Ea a mai spus că PDL este pentru exploatarea resurselor naturale, dar consideră că fără studii de fezabilitate şi fără dezbateri publice nu se poate impune o decizie luată în spatele uşilor închise.


Potrivit Sulfinei Barbu, acest proiect ridică foarte mari semne de întrebare şi USL trebuie să explice ce se află în spate demersurlui.