Politică

Tokes, reales preşedinte al CNMT

Eurodeputatul Laszlo Tokes, reales sâmbătă preşedinte al CNMT, a anunţat că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, fie în numele unei coaliţii a partidelor maghiare, fie ca independent, fie "în altă formulă".

Cei 120 de delegaţi care au participat sâmbătă la Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) l-au reales în unanimitate pe eurodeputatul Laszlo Tokes în funcţia de preşedinte.
Dup realegerea sa, Tokes a spus că CNMT va continua, spre deosebire de UDMR, "lupta pentru autonomia maghiarilor din Bazinul Carpatic", şi că el personal va candida pentru un nou mandat la Parlamentul European în numele unei coaliţii a partidelor maghiare "la egalitate", ca independent sau "în altă formulă".
Laszlo Tokes, preşedintele în exerciţiu al CNMT, a fost reales fără să fi avut vreun contracandidat, primind voturile unanime ale celor 120 de delegaţi care au participat la Adunarea Generală a Consiliului, desfăşurată sâmbătă la Oradea. Totodată, delegaţii au aprobat reducerea numărului de membri ai Consiliului de Conducere a CNMT de la 11 la 9 persoane, realeasă fiind şi Sandor Krisztina în funcţia de preşedinte executiv.
Într-o conferinţă de presă ulterioară, Tokes a afirmat că CNMT va continua să lupte pentru "autonomia maghiarilor din Bazinul Carpatic şi din Transilvania", afirmând că din acest punct de vedere se detaşează de UDMR, care "a uitat de acest lucru" şi preferă să colaboreze cu Guvernul de la Bucureşti.

Etichete: cnmt laszlo tokes
Ultimele Stiri
abonare newsletter