Politică

Traian Băsescu: Sunt înclinat să rup pactul de coabitare cu Ponta. Voi analiza azi

Preşedintele Traian Băsescu ar putea denunţa pactul de coabitare cu premierul Victor Ponta pentru că acesta a încălcat pactul, amestecându-se în justiţie. El a declarat că va face astăzi o analiză pe această temă.

Traian Băsescu Traian Băsescu

„Independenţa justiţiei s-a prăbuşit ieri, voi face o analiză, dar sunt îndreptat către a denunţa pactul de coabitare cu Victro Ponta. A intrat cu bocancii în justiţie, de dragul lui Dragnea. I-am tolerat multe până acum, a avut multe încălcări, dar până la imixtiunea în justiţie“, a declarat şeful statului într-un interviu la Evenimentul Zilei şi B1.

Ieri, procurorul general Tiberiu Niţu l-a revocat pe Lucian Papici, șeful secției a I-a din DNA. Papici a fost delegat în funcție la cererea Laurei Kovesi începând cu 23 septembrie.

Lucian Papici a finalizat ieri ancheta în dosarul privind frauda de la referendumul de anul trecut privind demiterea președintelui Romaniei. Rechizitoriul este pe masa Laurei Codruța Kovesi.


Kovesi a declarat că se va pronunţa asupra legalităţii soluţiei date de procurul de caz în dosarul în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea privind referendumul de demitere a şefului statului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter